overige-producten-astronaut

VDSL vs ADSL

ADSL (Assymetric Digital Subscriber Line) en VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line) lijken erg op elkaar, het zijn allebei DSL-verbindingen. Dit betekent dat allebei de verbindingen via een telefoonlijn binnenkomen. Voor beide verbindingen geldt dus dat het internet via de telefoonlijn binnenkomt. Maar wat zijn de verschillen?

De verschillen VDSL en ADSL

De verbindingen lijken erg op elkaar. De vraag is: wat is nou echt het verschil? Het verschil zit in de snelheid van de verbindingen. VDSL laat hogere doorvoersnelheden toe dan ADSL. ADSL is een verouderde verbinding en VDSL is de opvolger daarvan. Doordat ADSL is verouderd zijn er momenteel geen providers meer die de verbinding aanbieden.

Vestigingen die ver van de telefooncentrale afliggen, hebben een tragere DSL-verbinding dan vestigingen die naast de telefooncentrale gevestigd zijn. Bij VDSL is de verbinding tot aan de wijkcentrale van glasvezel. Dit zorgt ervoor dat er geen snelheidsverlies ontstaat. Vervolgens gaat de verbinding over naar koper. Doordat dit maar een klein stuk is, heb je bij VDSL minder snelheidsverlies.

Wat betekent het verschil tussen VDSL en ADSL?

Het zou kunnen dat u momenteel nog gebruikmaakt van een verouderde ADSL-lijn. Als u dus traag internet ervaart, kunt u het beste overstappen naar de VDSL verbinding. U kunt de postcodecheck invullen om te kijken wat er voor uw locatie mogelijk is. Als u van plan bent om voor een nieuwe verbinding te kiezen. Onze specialisten staan voor u klaar om te adviseren.

De keuze

Wanneer u nu een abonnement via DSL kiest, dan is de verbinding automatisch VDSL. Mocht het zijn dat u al een hele tijd bij dezelfde provider zit, dan kan het zo zijn dat je op dit moment nog ADSL hebt. Als u bijvoorbeeld een contract heeft voor 20 Mb/s en u ontvangt 4 of 10 Mb/s, dan kunt u ervan uitgaan dat de verbinding ADSL is. ADSL is een geschikte verbinding als u dicht bij een wijkcentrale gevestigd bent, maar voor veel mensen is dit niet het geval. In deze situatie is VDSL een betere alternatief. Voor mensen die vaak internetten en die veel bestanden moeten downloaden wordt VDSL aangeraden. Dit is namelijk een snellere verbinding. Wilt u echt razendsnel internetten? Dan is misschien de kabel- of glasvezelverbinding meer geschikt voor. Klik dan hier.

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.