Postcode zoeken bij adres

Zoek de postcode die hoort bij een adres

Omgekeerd zoeken op postcode

Op zoek naar het adres van iemand wiens postcode je kent? Of wilt u de postcode van iemand achterhalen waar je de straatnaam en huisnummer van hebt? Dan kunt u het adres hier proberen te vinden met behulp van onze postcode zoeken tool. Vul de straatnaam samen in met het huisnummer en eventuele toevoeging en zoek in onze database naar een match. De postcode moet volledig zijn: vier cijfers in combinatie met twee letters. Het maakt niet uit of u de combinatie van letters samen of met een spatie ertussen invoert en of u hoofdletters gebruikt of niet.

De tool werkt ook andersom, oftewel adres zoeken op postcode. De postcode moet volledig zijn: vier cijfers in combinatie met twee letters. Het maakt niet uit of u de combinatie van letters samen of met een spatie ertussen invoert en of u hoofdletters gebruikt of niet.

Hieronder kunt u de postcode zoeken bij adres tool proberen. Het is ook mogelijk om deze tool op uw website te plaatsen. Vanaf €45,- per maand heeft u al de postcode zoeken bij adres tool op uw website. Klik hier om deze te bestellen.

Hoe werkt de tool?

Het is mogelijk om onze tool in twee richtingen te gebruiken. Aan de ene kant is het mogelijk om de ontbrekende postcode bij een adres te zoeken. Daarvoor dient u de straatnaam en het verkregen huisnummer in te vullen. Ook als er een toevoeging bij het huisnummer hoort, kunt u deze eraan toevoegen. Sommige straten in Nederland beschikken over meerdere postcodes, waardoor het huisnummer ook van belang is. Onze database gaat vervolgens op zoek naar een match op het adres.

En de andere kant op?

Aan de andere kant helpt de tool u ook om de juiste adresgegevens bij een postcode te vinden. Daarvoor dient u een postcode volledig in te vullen. Dat betekent dus vier cijfers en twee letters. Het maakt niet uit of u de postcode met of zonder spatie invult. Daarnaast is het systeem niet hoofdlettergevoelig. Klik na het invullen op de paarse zoekknop en ontdek of ons systeem een match voor u heeft. Zo heeft u binnen een handomdraai alle benodigde informatie en kunt u alvast het juiste aantal postzegels bij elkaar sprokkelen of uw navigatiesysteem instellen.

Niet altijd een match

Deze tool is handig voor het vinden van de juiste adresgegevens. Ongeacht of u nu een postcode wilt zoeken of andersom naar een missende straatnaam. Toch is het mogelijk dat u wel de juiste gegevens invult, maar dat ons systeem nog niet de juiste informatie weergeeft. We doen achter de schermen ons best om een zo volledig mogelijk adressenbestand neer te zetten. Probeer het in zo’n situatie gerust nog een keer op een later moment. Ook kunt u de betreffende bewoner op het adres persoonlijk raadplegen voor de ontbrekende data.