Welke servicenummers zijn geschikt voor mijn bedrijf?

overige-producten-astronaut

.

Wat zijn servicenummers?

Welke servicenummers zijn er?

Om te begrijpen welke servicenummers bij uw bedrijf passen is het van belang om u van informatie over servicenummers te voorzien. Servicenummers, oftewel informatienummers, zijn nummers die voor zakelijke telefonie worden gebruikt.

Er zijn verschillende soorten servicenummers. Elk nummer heeft zijn eigen karakter. Wilt u als bedrijf meer omzet genereren? Of wilt u het zo laagdrempelig mogelijk maken voor uw klanten? Dit zijn vragen die u als ondernemer moet stellen aan uzelf. Wilt u op de hoogte zijn wat de top 10 grootste voordelen van servicenummers zijn? Klik dan hier

Om te bepalen welk nummer het beste bij uw bedrijf past, is het belangrijk dat u goed weet welke nummers er zijn en wat de nummers inhouden. Om het voor u gemakkelijker te maken hebben wij een lijst opgesteld. In deze lijst hebben we de verschillende servicenummers onder elkaar gezet en toegelicht. Weet u al welk nummer het best bij uw bedrijf past? Kijk dan op één van de volgende pagina’s:

Welke soorten servicenummers zijn er?

.

.Er zijn verschillende soorten servicenummers. Als u wilt weten welk servicenummer geschikt is voor uw bedrijf dan is het handig als u weet wat de nummers inhouden. Wij hebben voor u een lijst met de verschillende soorten servicenummers samengesteld. Ook is er bij elk servicenummer gemeld wat voor soort bedrijven veelal gebruik maken van de servicenummers.

0800

Dit netnummer is gelijk opgekomen met het 0900 nummer. Dit zijn de eerste servicenummers die geïntroduceerd werden. Een 0800 nummer is een servicenummer die gratis te bereiken is voor klanten. U als bedrijf neemt alle kosten van het gesprek op zich. Dit zorgt ervoor dat de laatste drempel wordt weggehaald bij de klant. Het servicenummer zorgt daardoor voor meer respons dan een 0900 nummer. Een nadeel van een 0800 nummer is dat het nummer niet te bereiken is vanuit het buitenland.

Als uw bedrijf staat voor klantvriendelijkheid, dan is een 0800 nummer iets voor u. Met dit nummer zorgt u er namelijk voor dat uw klanten niet hoeven te betalen om te woord worden gestaan. Bedrijven die graag gebruik maken van dit nummer zijn bedrijven die iets verkopen aan de telefoon. Denk bijvoorbeeld aan reserveringen, offertes aanvragen, donaties. Dit zijn vaak organisaties zoals hotels, pizzeria’s, liefdadigheidsinstellingen. Wilt u meer informatie over 0800 nummers? Kijk dan op deze pagina.

0900

Dit is een betaald nummer en de bellers moeten betalen voor het gesprek. Met dit tarief kunt u als bedrijf extra inkomsten genereren. U bepaalt zelf wat het tarief is. Het maximale tarief is €1,- per minuut of €1,60 per gesprek. heeft u veel last van prankcallers? Dan is een 0900 nummer de ideale oplossing. Door de gesprekskosten worden prankcallers namelijk afgehouden. Als mensen nu zonder reden bellen, dan moeten ze betalen en dan bellen ze vaak niet. U ontvangt automatisch maandelijks een bedrag gestort door de provider. Een nadeel van dit servicenummer is dat het nummer niet te bereiken is vanuit het buitenland. Voor informatie over de tarieven en mogelijke opbrengsten klik hier.

Dit nummer is voor bedrijven die middels een servicenummer extra omzet wilt genereren. Ook zorgt u met een 0900 nummer ervoor dat u geen onserieuze mensen aan de telefoon heeft. Organisaties die veelal gebruik maken van de 0900 nummers zijn bedrijven die niks verkopen aan de hand van een gesprek. Denk hierbij aan klanten die informatie over een product willen, supportdesken, etc. De reden dat ze dan kiezen voor een 0900 nummer is dat ze op deze manier alsnog extra inkomsten kunnen genereren door middel van het gesprek. Klik hier voor meer informatie over 0900 nummers

088

De 088- en 085 nummers zijn de laatste toevoegingen geweest aan de servicenummers. Dit zijn bedrijfsnummers en werden na de lancering van de nummers razend populair. Ze werden vooral populair, doordat deze nummers wel bereikbaar zijn vanuit het buitenland. Een 088 nummer is alleen in blokken af te nemen. Deze blokken bestaan uit nummers van 100, 1.000 en 10.000. Elke werknemer, afdeling of vestiging kan een eigen nummer krijgen. De nummers zijn opeenvolgend van elkaar zodat uw bedrijf soortgelijke en herkenbare nummers heeft. Bijvoorbeeld een blok van 088 1001 100 t/m 088 1001 500.

Deze optie is voor grote bedrijven ideaal. Het nummer is namelijk landelijk bereikbaar en u kunt gemakkelijk elke afdeling, vestiging en medewerker een eigen nummer geven. U deelt als nummerhouder de kosten met de beller. De beller betaalt nooit meer dan het lokale tarief. Wilt u meer informatie over 088 nummers? Klik dan hier.

085

Dit nummer is in principe hetzelfde als een 088 nummer. Het verschil is dat 085 niet in blokken afgenomen hoeft te worden. Het 088 nummer kan afgenomen in losse nummers en dit is een groot voordeel voor de kleinere bedrijven. Ook duurt de wachttijd voor de nummers veel korter. Wij kunnen dit nummer al binne één werkdag leveren. Dit komt omdat er geen toestemming aan de ACM gevraagd hoeft te worden.

Deze optie wordt dus veel gebruikt door de Mkb’ers, ZZP’ers en eenmanszaken. Het nummer hoeft niet in blokken afgenomen te worden, dus dit is vaak de betere keuze voor ondernemers. De kosten worden ook bij dit bedrijfsnummer verdeelt over de beller en de nummerhouder. De beller betaalt nooit meer dan het lokale tarief. Klik hier voor meer informatie over 085 nummers

0909 en 0906

Naast deze nummersoorten zijn er nog de 0909 (bedoeld voor spellen en ander betaald entertainment) en 0906 (erotiek) nummers. Beide nummers zijn bedoeld om meer omzet te genereren. Dit is dan ook veelal bekend bij de beller. De nummers hebben doorgaans kosten van een aantal euro’s per minuut/gesprek. Voor vragen over deze nummers kunt u contact met ons opnemen op.

Internationaal nummer

Elk land heeft andere landcodes en andere servicenummers. De servicenummers kunnen niet vanaf het buitenland bereikt worden. Daarom is het belangrijk dat als u bereikbaar wilt zijn in het buitenland dat u kiest voor een internationaal nummer. Voor internationale oproepen worden veelal bedrijfsnummers gebruikt. Het voordeel van internationale nummers is dat u de bellers het idee geeft dat u zich in het desbetreffende land bevindt. De bevolking in het buitenland herkent het nummer en is meer vertrouwd met een lokaal nummer, dan met een nummer uit het buitenland.

Bedrijven die dit soort nummers gebruiken zijn bedrijven die internationaal actief zijn en meer vertrouwen in de internationale markt op wilt bouwen. Wilt u meer informatie over internationale nummers? Klik hier.

Verkorte nummers

U kunt ook kiezen voor de verkorte nummers.  Dit wilt zeggen dat het nummer korter is dan normaal. Het nummer heeft 8 nummers. Een voorbeeld van een verkort nummer is: 0900 1234. Dit nummer is makkelijker te onthouden dan een nummer die 11 cijfers telt. Alleen de servicenummers 0800 en 0900 nummers zijn beschikbaar als verkorte nummers.

Bedrijven die voor dit nummer kiezen zijn bedrijven die ervoor kiezen om makkelijker te bereiken te zijn voor hun klanten. Een verkort nummer is namelijk makkelijker te onthouden dan een nummer van 11 cijfers. Deze bedrijven kiezen dus voor meer conversie en meer respons. Voor meer informatie over verkorte nummers. Klik hier.

Message To The Moon

Wij van Message To The Moon stellen de klant voorop. We vinden het belangrijk dat u probleemloos kunt ondernemen en helpen u daarbij graag. Als u nog vragen heeft over welke servicenummer het beste bij u past aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan klaar voor u om u van advies te voorzien. Als u op zoek bent naar meer informatie over servicenummers klik dan hier.

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.