Wat is een 0900 nummer en wat kost het?

overige-producten-astronaut

Een 0900-nummer is een servicenummer dat niet gratis is voor de beller. De eigenaar van het nummer bepaalt welk tarief de beller betaald. Dit nummer is dus een prima oplossing als de ontvanger extra inkomsten wilt genereren.

Hoe werkt een 0900 nummer?

Er wordt bij een 0900 nummer door de provider een bedrag per gesprek of per minuut in rekening gebracht bij de beller. De beller betaalt via zijn of haar telefoonrekening de belkosten en een vergoeding voor de geboden service. Het bedrag per gesprek of per minuut wordt vervolgens weer uitgekeert aan de ontvanger.

0900 nummer

Kosten van een 0900 nummer voor de beller

De nummerhouder, oftewel de ontvanger kan het bedrag bepalen die de beller betaald. Ze kunnen ook zelf bepalen of er per minuut of per gesprek betaald wordt. Bij een 0900 nummer betaalt de beller een tarief tussen €0,00 en €1,00 per minuut of tussen €0,01 en €1,60 per gesprek. De ontvanger mag dus zelf bepalen welk tarief ze hanteren, alleen zit er wel een limiet aan.

Kosten van een 0900 nummer voor de ontvanger

Als u een 0900 nummer wilt gebruiken dan bestaan de kosten uit drie onderdelen. De kosten zijn als volgt opgebouwd.

  • De kosten van hosting van het nummer
  • Reguliere telefoonkosten
  • Verkeerskosten afleveren van het nummer

Zie hier de mogelijke kosten en opbrengsten van een 0900 nummer. Bij Message To The Moon heeft u al een 0900 nummer voor €25,- per maand. U ontvangt hierbij alle functionaliteiten van een IVR

Welk servicenummer is geschikt voor mijn bedrijf?

Er zijn verschillende soorten servicenummers. Elk nummer heeft zijn eigen karakter. Wilt u als bedrijf meer omzet genereren? Of wilt u het zo laagdrempelig mogelijk maken voor uw klanten? Dit zijn vragen die u aan uzelf moet stellen. Wilt u uitgebreide informatie over welke servicenummer bij uw bedrijf past? Klik dan hier.

Dit nummer is voor bedrijven die extra omzet willen genereren. Ook zorgt u met een 0900 nummer ervoor dat u alleen mensen aan de telefoon heeft die echt een vraag hebben of iets willen weten. Prankcallers hebben geen zin om te betalen voor een zinloos gesprek, dus die worden door een betaald nummer afgeschrikt. Organisaties die gebruik maken van de 0900 nummers zijn vaak organisaties die door aan de hand van een gesprek informatie over producten willen geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Supportdesks of helpdesks, etc. De reden dat ze dan kiezen voor een 0900 nummer is dat ze op deze manier alsnog extra inkomsten kunnen genereren door middel van het gesprek.

Hoe vraag ik een 0900 nummer aan?

U kunt uw nummer kiezen uit onze beschikbare nummers, dan kunnen wij direct uw nummer doorschakelen. Wilt u een nummer, maar is deze niet op voorraad? Vraag het nummer bij ons aan en wij schakelen uw nummer binnen 2 weken naar uw toestel door. Uw online telefooncentrale kunnen we binnen één werkdag inregelen.

Wat zijn de voordelen van een 0900 nummer?

Extra inkomsten

Door het gebruik van een 0900 nummer kunt u extra inkomsten genereren. Dit komt omdat bellers moeten betalen om het nummer te bellen.

Professionele uitstraling

U heeft een zakelijke uitstraling door het gebruiken van een 0900 nummer. Een 06-nummer staat onprofessioneel als bedrijf zijnde. Een servicenummer straalt professionaliteit uit

Géén onnodige gesprekken of prankcallers

Onnodige telefoontjes of nepbellers worden afgeweerd, omdat de bellers moeten betalen voor het gesprek.

Landelijk gezicht

U laat hiermee aan uw klanten zien dat u landelijk opereert en niet gebonden bent aan een regio. Dit nummer geeft u dus een landelijke uitstraling

Makkelijk doorschakelen

U kunt een 0900 nummer makkelijk doorschakelen naar al uw toestellen. Dit kunt u doen via onze Qaller app of in uw online telefooncentrale.

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.