9 maart 2020

Bellen via internet met VoIP

9 maart 2020

Bellen via internet met VoIP

Analoog en digitaal bellen is verleden tijd

Niet meer analoog of digitaal, maar bellen via internet. Dat is VoIP in een notendop. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol en is de verzamelnaam voor al het spraakverkeer via internet. Het belsignaal loopt dus niet meer via een ISDN of een analoge lijn. Dit betekent dat er voor VoIP geen fysieke telefooncentrale meer nodig is.

BR

Waarom kiezen voor VoIP telefonie?VoIP telefonie

Er zal een moment komen dat telefonie via een analoge lijn niet meer mogelijk is. VoIP is daarmee de nieuwe stap in de ontwikkeling van telefonie. De voornaamste reden om te kiezen voor VoIP is de kostenbesparing die het met zich meebrengt. De gesprekskosten zijn namelijk een stuk lager wanneer gebeld wordt met VoIP. Verder zijn er met VoIP telefonie extra mogelijkheden die niet beschikbaar zijn met telefonie via een ISDN-lijn.

VoIP voor bedrijven

Voor de zakelijke telefonie is VoIP zeer interessant. Deze vorm van telefonie loopt namelijk veel beter samen met het internet. Zo is het onder andere mogelijk om voicemail op de e-mail te ontvangen, of om de telefoon door te schakelen naar een vaste lijn of een mobiele telefoon. Ook is het mogelijk om een welkomsttekst in te spreken of om de lijn op vaste tijden door te schakelen, buiten werktijden bijvoorbeeld.

Een VoIP-nummer is een virtueel telefoonnummer. Het verbindt bellers door naar het toestel van uw keuze. Het maakt niet uit of dit nou een vaste telefoon is, een mobiele telefoon of een IP-telefoon.

Een virtuele telefooncentrale

Een virtuele telefooncentrale maakt gebruik van IP-communicatie waardoor bedrijven kunnen bellen via internet. Deze virtuele telefooncentrale wordt veilig gehost in de Cloud, zo houdt u de volledige controle over uw data. Functies zoals doorverbinden, wachtmuziek, keuzemenu’s en wachtrijen zijn eenvoudig in te stellen op basis van uw wensen.

Voordelen van bellen met VoIP

  • Het bellen via VoIP is een stuk goedkoper. De gesprekskosten zijn namelijk een stuk lager wanneer gebeld wordt met VoIP.
  • De kwaliteit van het signaal is beter dan bij traditionele analoge telefonie.
  • U kunt overal bellen zolang er maar internet beschikbaar is.
  • Er is minder bekabeling nodig. Met één aangesloten netwerkkabel kunt u al bellen.
  • De risico op uitval is minimaal.

Message To The Moon

VoIP heeft veel voordelen ten opzichte van traditioneel bellen. Bekijk ons aanbod aan VoIP telefonie hier.