13 november 2020

De voordelen van eSim

13 november 2020

De voordelen van eSim

eSim

Tegenwoordig komt eSim steeds vaker voor in Nederland. Een eSim is geen fysieke simkaart, maar een chip. Het is een (ingebouwde) programmeerbare simkaart en staat voor ‘‘Embedded SIM’’. In principe werkt een eSim hetzelfde als een fysieke simkaart, het verschil zit hem in de manier waarop de kaart zijn informatie krijgt. Bij een traditionele simkaart wordt dit in de simkaart geprogrammeerd, maar een eSim ontvangt de data ”over-the-air”.

De voordelen van eSim voor uw smartphone

Dezelfde smartphone voor privé én zakelijk

Met een eSim kunt u dezelfde smartphone gebruiken voor zakelijke en privé doeleinden. U kunt er namelijk voor kiezen om beide abonnementen in één smartphone te installeren. Zo hoeft u nooit meer twee smartphones op zak te hebben en kunt u niet per ongeluk uw privé of uw zakelijke telefoon vergeten.

Extra veiligheid

Doordat de eSim geïnstalleerd is in de smartphone, is het bij diefstal moeilijker om de smartphone te hergebruiken. De simkaart kan er namelijk niet zomaar uitgehaald worden. Dit betekent dat altijd de inloggegevens nodig zijn bij inloggen op de smartphone.

Snel switchen tussen providers

Bij een fysieke simkaart moet u wachten tot u de simkaart ontvangen heeft voordat u uw smartphone hiermee kunt instellen. Bij een eSim gaat dat een stuk sneller. U kunt gemakkelijk en binnen enkele minuten online overstappen en er meteen gebruik van maken.

Welke smartphones beschikken over een eSim?

Niet alle smartphones beschikken over een eSim. Op het moment beschikken alleen de nieuwste modellen van smartphone fabrikanten over deze chip. Denk hierbij aan de nieuwste modellen van Apple en Samsung en de nieuwe Google Pixel en Motorola RAZR. Indien u gebruik wilt maken van eSim is het dus belangrijk dat u een smartphone heeft die over een eSim beschikt.

Message To The Moon

Message To The Moon biedt Sim Only abonnementen aan die verkeer versturen over het netwerk van uw keuze. Denk hierbij aan de netwerken van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2.  Indien het netwerk van uw keuze ook eSim aanbiedt, kunt u dit ook via Message To The Moon afsluiten. Bekijk de mobiele mogelijkheden van Message To The Moon hier.