Cloud Computing

overige-producten-astronaut

Cloud Computing

Bij Cloud Computing worden allerlei IT-diensten via internet verleend, zoals software, databases, servers en netwerken. Met Cloud Computing hebben eindgebruikers altijd en overal toegang tot deze software en bestanden. Het wordt vaak gebruikt om op afstand persoonlijke of zakelijke gegevens op internet op te slaan en te benaderen.

Hoe het werkt

Bij Cloud Computing is het uitgangspunt dat de belangrijkste IT-diensten van bedrijven opgeslagen worden op een ander apparaat dan de computer waarop gewerkt wordt. Daarnaast staat dat apparaat in de meeste gevallen ook op een andere locatie. Deze gegevens worden opgeslagen en verwerkt door externe servers (Cloudservers), waardoor het apparaat zelf minder belast wordt.

Werkcomputers houden meer geheugen en kracht over doordat al deze gegevens, software en programma’s op die servers gehost worden. De gebruikers hebben nog steeds toegang tot deze gegevens met hun veilige inloggegevens. Het enige dat zij hiervoor nodig hebben is een internetverbinding.

Voordelen

Cloud Computing heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

Snelle implementatie

Na het afsluiten van Cloud Computing kunt u het direct gebruiken. Daarnaast is het heel eenvoudig om uw software, gegevens en programma’s over te zetten naar de Cloud. Heeft u hier toch hulp bij nodig? Dan staat het supportteam van Message To The Moon voor u klaar om u te helpen.

Geen voortraject-kosten

U hoeft met Cloud Computing geen budget voor een voortraject uit te trekken. Door uw gegevens, software en programma’s in de Cloud op te slaan bent u enkel een maandelijkse vergoeding kwijt voor de opslag. U hoeft niet meer te investeren in uw eigen servers en bespaart hierdoor veel geld.

Schaalbaar

Heeft u toch meer ruimte nodig dan u in eerste instantie voor ogen had? Geen probleem. Cloud Computing kunt u waar en wanneer u maar wilt op- of afschalen. U betaalt hierdoor alleen voor wat u echt nodig heeft. Daarnaast hoeft u ook niet meer bang te zijn voor capaciteitsproblemen.

Onderhoudsvrij

Met Cloud Computing hoeft u zich geen zorgen meer te maken over applicaties patchen, upgraden en testen. Al deze werkzaamheden worden namelijk in de Cloud voltooid, waardoor u en uw collega’s zich op andere werkzaamheden kunnen richten.

Altijd en overal toegang

Met Cloud Computing hebben u en uw collega’s altijd en overal toegang tot uw gegevens, software en programma’s. U heeft hier alleen een internetverbinding voor nodig. Door het gebruik van inloggegevens worden uw gegevens veilig bewaard.

Goede beveiliging

Het gebeurt helaas vaak dat mensen hun laptop kwijt raken. Indien al uw bestanden alleen opgeslagen zijn op deze laptops, bent u alles kwijt als u uw laptop verliest. Met Cloud Computing staan uw gegevens veilig opgeslagen in de Cloud waardoor u deze niet kwijt raakt wanneer uw laptop verloren raakt of kapot gaat.

Message To The Moon

Werkplek Hosting van Message To The Moon valt ook onder Cloud Computing. Bent u benieuwd wat dit voor uw bedrijf kan betekenen? Kijk dan hier voor meer informatie over Werkplek Hosting en de pakketten van Message To The Moon.