14 oktober 2020

De voor- en nadelen van werken in de Cloud

14 oktober 2020

De voor- en nadelen van werken in de Cloud

Wat zijn de voor- en nadelen van werken in de Cloud?

Werken in de Cloud komt tegenwoordig steeds vaker voor. Met het nieuwe normaal werken namelijk steeds meer mensen vanuit huis. Maar is werken in de Cloud ook de beste oplossing voor uw bedrijf? Om die vraag te beantwoorden hebben we een aantal voor- en nadelen van werken in de Cloud op een rijtje gezet.

Werken in de Cloud

In ons eerdere blog Werken in de Cloud met Werkplek Hosting hebben we al uitgelegd dat u bij werken in de Cloud niet meer via een software op de lokale computer werkt, maar via een server op een datacenter. Dit zorgt ervoor dat u met elk apparaat toegang heeft tot de software en alle bestanden.

Voordelen

Kostenbesparend

Werken in de Cloud werkt kostenbesparend omdat u niet meer hoeft te investeren in de aankoop of het onderhouden van uw eigen servers, software of hardware. U huurt namelijk de benodigde servercapaciteit van een Cloudleverancier en die neemt alle andere zorgen en kosten voor u uit handen.

Altijd en overal toegang tot uw bestanden

U en uw collega’s hebben altijd toegang tot alle bestanden. Het enige wat nodig is, is een internetverbinding.
Nu kunt u altijd en overal werken met de bestanden in de Cloud en heeft u nooit meer het probleem dat de bestanden die u nodig heeft op een andere computer staan.

Efficiënter samenwerken

Werken in de Cloud brengt een einde aan het eindeloos doorsturen van documenten naar collega’s. U kunt namelijk bestanden bewerken in de Cloud. Uw collega’s hebben ook toegang tot deze bestanden en hoeven daarom alleen in de Cloud in te loggen om te zien welke veranderingen u in de bestanden heeft aangebracht.

Flexibiliteit

De Cloud groeit mee met uw bedrijf. Heeft u meer geheugen nodig? Dan kunt u op elk moment snel en eenvoudig opschalen.

Veiligheid

Doordat de data opgeslagen is in de Cloud is het risico op een data lek kleiner. Als een laptop gestolen wordt, zal dit dus niet automatisch leiden tot een data lek. Er staat namelijk niks op de laptop zelf. Daarbij is de server van Message To The Moon redundant uitgevoerd. Mocht er dus met één server iets gebeuren, dan zijn er nog back-ups van de data op de andere servers terug te vinden.

Nadelen

Afhankelijk van internet

Zonder internet kunt u niet bij uw bestanden. Geen internetverbinding of een slechte internetverbinding heeft daarom impact op uw werkzaamheden.

Afhankelijk van Cloudleverancier

Bij werken in de Cloud wordt uw netwerk niet meer intern beheerd. Dit zorgt ervoor dat u minder controle heeft over de processen binnen uw bedrijf. In het geval van een storing bijvoorbeeld moet u contact opnemen met een ander bedrijf en dit kan leiden tot vertraging. Echter, door de voorzieningen die bij Cloudleveranciers zijn getroffen komt een storing minder snel voor dan wanneer u de server zelf onderhoudt.

Verschil in wetgeving

De meeste Clouddiensten zijn in het bezit van Amerikaanse bedrijven. Dit betekent dat ze ook onder de Amerikaanse wetgeving vallen. Bij de Clouddiensten van Message To The Moon hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Doordat we opereren vanuit ons eigen datacenter in Amsterdam, vallen onze Clouddiensten onder de Nederlandse wetgeving.

Message To The Moon

Met Cloud in Amsterdam van Message To The Moon krijgt u toegang tot uw eigen persoonlijke Cloudomgeving. U kunt hier niet alleen bestanden opslaan en bewerken, maar u kunt hier zelfs mee videobellen! Bent u benieuwd of werken in de Cloud ook iets voor uw bedrijf is? Probeer het dan de eerste 6 maanden gratis uit via https://messagetothemoon.nl/blog-thuis-werken.