29 juni 2020

De perfecte domeinnaam voor uw bedrijf

29 juni 2020

De perfecte domeinnaam voor uw bedrijf

Op zoek naar de perfecte domeinnaam

Yes! Je bent een eigen bedrijf gestart en het is tijd om je eigen website te maken (want als nieuwe ondernemer begrijp je natuurlijk het belang van een “online presence”). Toch pieker je je een ongeluk op zoek naar de perfecte domeinnaam voor je nieuwe bedrijf. En dat is niet helemaal onterecht.

Een domeinnaam is enorm belangrijk voor de online vindbaarheid! In deze blog geven we tips om voor elk bedrijf de beste domeinnaam te vinden. En ben je er al uit? Vraag hem dan eenvoudig en snel aan bij Message To The Moon.

1. Organiseer een brainstormsessieDomeinnaam

Als het gaat om creatieve oplossingen bedenken zijn brainstormsessies enorm handig. Plan daarom een sessie voor jouw domeinnaam met collega’s, vrienden en kennissen. Bij brainstormsessies is geen suggestie te idioot en zo kom je vaak toch weer op nieuwe inzichten en ideeën.

2. Maak het niet te moeilijk

Het is zaak om het internetgebruikers zo makkelijk mogelijk te maken om jouw website te vinden. Als je een lange domeinnaam gebruikt is de kans dat potentiële klanten je website niet gaan vinden een stuk groter. Zo is een lange domeinnaam moeilijker te onthouden en is de kans dat er een spelfout wordt gemaakt groter.

Nou betekent het niet dat je domeinnaam maar maximaal 5 letters mag hebben, maar toch: Een korte, makkelijke en herkenbare domeinnaam speelt een belangrijke rol!

 3. Kies de perfecte domeinnaam extensie

De meeste bedrijven willen de bekende .nl of .com extensie voor hun website. Toch blijkt in de praktijk dat de perfecte domeinnaam met deze extensie vaak al bezet is. In plaats van je domeinnaam aan te passen kan je er ook voor kiezen om voor een minder gekozen extensie te kiezen. En deze hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn, denk aan .shop of .blog! Bovendien geven deze handige extensies vaak aan wat voor website je hebt.

4. Stem je domeinnaam af met andere media kanalen

Heb je de perfecte domeinnaam gekozen? Top! Maar ben je van plan om ook een following op te bouwen via social media kanalen? Dan kan het voor je vindbaarheid wel eens enorm belangrijk zijn dat je social media accounts matchen met je domeinnaam!

5. Vermijd nummers en tekens

Het gebruiken van nummers en tekens kan voor veel verwarring leiden als mensen naar jouw website willen navigeren. Neem bijvoorbeeld Six Flags. Als ze naar de website van dit bedrijf willen gaan zal een deel dit schrijven als Sixflags.com en een ander deel als 6flags.com. Deze verwarring kost op de lange termijn gewoon conversie.

6. Vermijd het gebruik van straattaal en “slang”

Straattaal en slang kun je beter vermijden tijdens het kiezen van een domeinnaam. Deze woorden zijn vaak niet toekomst bestendig en over een paar jaar laweer uit de maatschappij verdwenen.

7. Onderscheid je bedrijf door een regio toe te voegen

Door het toevoegen van een regio aan je domeinnaam heb je vaak een streepje voor op de concurrentie als het gaat om gevonden worden in zoekmachines.

Stel je hebt een kapperszaak in Hoorn. Dan wordt de domeinnaam www.KapperHoorn.nl. Op deze manier maak je een domeinnaam waarin je belangrijkste zoekwoorden al verwerkt zitten.

Message To The Moon

Message To The Moon helpt je met je zoektocht naar de perfecte domeinnaam. Zo check je makkelijk of je perfecte domeinnaam nog beschikbaar is en vraag je deze eenvoudig aan. Wil je optimaal gebruikmaken van deze domeincheck? Zorg er dan eerst voor dat je een paar goede ideeën hebt en maak je domeinnaam kort, makkelijk en herkenbaar voor je potentiële klanten. Het verwerken van zoekwoorden in je domeinnaam kan je daarnaast dat extra zetje geven om bovenaan de zoekresultaten op Google te staan.

Heb je de perfecte domeinnaam al gevonden? Doe de beschikbaarheidscheck en vraag hem aan bij Message To The Moon. Dan is je website binnen no-time actief.