10 april 2020

Werken in de Cloud met Werkplek Hosting

10 april 2020

Werken in de Cloud met Werkplek Hosting

Werkplek Hosting

Uw persoonlijke bureaublad in de Cloud. Dat is Werkplek Hosting. Net als een bureaublad zoals u gewend bent op uw persoonlijke computer, maar met uw programma’s en documenten veilig in de Cloud. En dit brengt veel voordelen met zich mee. Zo is dit bureaublad bereikbaar vanaf elk apparaat, overal ter wereld!

De Cloud wordt steeds populairderWerkplek hosting

Clouddiensten worden steeds populairder. Een voorbeeld van een clouddienst is het werken in Word (of in een ander programma) waar de gemaakte documenten niet op de harde schijf worden opgeslagen maar online. Het grote voordeel hiervan is dat het daarna weer bruikbaar en openbaar is op een ander willekeurig apparaat. Zo werkt u dus erg flexibel en heeft u overal toegang tot uw eigen bestanden.

Meer dan de helft van de Nederlanders zegt de Cloud te gebruiken om bestanden op te slaan. Ook voor bedrijven zijn Clouddiensten erg handig, omdat het er simpelweg voor zorgt dat er overzichtelijk, efficiënt, snel en goed gewerkt kan worden. We leven immers in een volledig gedigitaliseerd tijdperk. Ook de helft van alle Nederlandse bedrijven met minstens tien medewerkers maakte vorig jaar gebruik van de Cloud. Dat was twee jaar ervoor nog 35 procent.

Overal aan de slag met Werkplek Hosting

Message To The Moon biedt werkplekken aan in de Cloud. Ook Werkplek Hosting is een Clouddienst. Maar wat is dit precies? En wanneer kun je een werkplek een online werkplek noemen? We leggen het uit.

Wanneer alle software die gebruikt wordt niet meer op uw eigen computer draait, maar vanuit de Cloud wordt gefaciliteerd spreken we van een online werkplek. U hoeft in dit geval geen software meer op uw lokale computer te installeren. Deze software staat opgeslagen op een datacenter. U werkt dus in een online omgeving.

Vanaf elk apparaat heeft u toegang tot alle software en al uw bestanden. U krijgt uw eigen domeinnaam, vanaf hier logt u in in uw online omgeving. U heeft geen geavanceerde apparatuur nodig om alle zware programma’s te draaien die u nodig hebt, alle rekenkracht vindt plaats in de Cloud! Het enige wat u als gebruiker nodig heeft is een apparaat met een internetverbinding. Met een persoonlijk account heeft u na het inloggen toegang tot uw eigen beveiligde online omgeving.

Efficiënter communicerenWerkplek Hosting 2

Goede communicatie is voor organisaties goud waard. Een digitale werkplek is hiervoor het ideale hulpmiddel. Binnen je eigen online omgeving wijs je eenvoudig taken toe en communiceer je één-op-één, richting de hele organisatie of binnen een groep. Dat gaat een stuk sneller dan via een onoverzichtelijke stroom e-mails. Heb je meerdere vestigingen? Ze staan met een online werkplek direct met elkaar in verbinding.

Zo gaat ook het delen van kennis makkelijker. Met een digitale werkplek kan iedereen binnen een organisatie gebruik maken van elkaars kennis. Je ziet wie waar verstand van heeft, en hebt die persoon met een paar klikken bereikt. Het gevolg? Je organisatie als geheel wordt slimmer.

Werkplek Hosting van Message To The Moon

Message To The Moon verzorgt deze online werkplekken. Een digitale werkplek die u naar eigen idee kunt vullen met de applicaties die uw werknemers nodig hebben. U kunt uw persoonlijke online bureaublad inregelen zoals u zelf wilt. Alle gebruikers die u toevoegt kunnen tegelijk werken in dezelfde online omgeving. Message To The Moon kan ervoor zorgen dat benodigde software zoals Office 365 of e-mail hosting geïnstalleerd staat wanneer u voor het eerst uw online werkplek gebruikt.