Veiligheid werken in de Cloud

overige-producten-astronaut

Veiligheid werken in de Cloud

Cybercriminaliteit neemt toe. Daardoor neemt ook de onzekerheid naar de veiligheid van werken in de Cloud toe. Hoe veilig is werken in de Cloud? Worden mijn gegevens hierdoor minder snel gehackt?

Hoe veilig is de Cloud?

Bij de Clouddiensten van Message To The Moon worden uw gegevens veilig opgeslagen.

Redundante servers

Bij Message To The Moon worden uw gegevens op redundante servers opgeslagen. Dit houdt in dat er meerdere back-ups van uw gegevens worden opgeslagen. Deze back-ups bevinden zich weer op verschillende servers. Deze servers zijn ook nog eens verdeeld over meerdere datacenters. Bij eventuele brand gaan uw gegevens dus niet zomaar verloren.

Uitstekende firewall

Uw gegevens worden beveiligd door een uitstekende firewall. Een firewall besluit welk netwerkverkeer toegang krijgt tot de gegevens. Daarnaast besluit een firewall ook welk netwerkverkeer als gevaarlijk wordt beschouwd. Op deze manier geeft de firewall alleen toegang tot veilig netwerkverkeer.

Maatregelen tegen stroomstoringen

Zoals al eerder vermeld worden uw bestanden op meerdere servers opgeslagen. Als één server uitvalt, neemt de ander het over. Daarnaast zijn de datacenters van Message To The Moon op meerdere stroomnetwerken aangesloten. Hierdoor neemt de kans op een stroomstoring al af. Mocht er toch een stroomstoring plaatsvinden, dan zijn er nog generatoren die de servers online houden.

Datacenters in Nederland

Veel grote Cloudpartijen, zoals Google en Microsoft, zijn buitenlandse bedrijven. Dit betekent dat uw gegevens ook buiten Nederland opgeslagen worden. Dit houdt ook in dat u met buitenlandse wetgeving te maken heeft. Message To The Moon heeft daarentegen meerdere datacenters binnen Nederland. Uw gegevens verlaten Nederland dus niet wanneer u één van de Clouddiensten van Message To The Moon afsluit. En uw gegevens vallen dus ook onder de Nederlandse wetgeving.

Message To The Moon

Message To The Moon biedt meerdere Clouddiensten aan die het voor u mogelijk maken om in de Cloud te werken. Kijk hier voor alle Clouddiensten van Message To The Moon om te kijken wat het beste bij uw bedrijf past.