28 oktober 2020

Handleiding Microsoft Teams

28 oktober 2020

Handleiding Microsoft Teams

Microsoft Teams

Tegenwoordig werken we steeds meer thuis. Dat betekent ook in dat we geen fysieke vergaderingen meer hebben, maar dat dit bijna allemaal via videobellen gaat. Dit kan bijvoorbeeld met Microsoft Teams. In ons eerdere blog Bellen (en gebeld worden) met Microsoft Teams hebben we al een beetje verteld wat de mogelijkheden van Microsoft Teams zijn en dat Message To The Moon het ook mogelijk maakt om ermee naar vaste en mobiele nummers te bellen. In deze blog gaan we dieper op de functies van Microsoft Teams in.

Sommige ondernemers zijn wellicht al bekend met hoe Microsoft Teams werkt, maar we kunnen begrijpen dat veel van jullie dat nog niet zijn. Om jullie daarom een handje te helpen hebben we een kleine handleiding met een aantal tips voor jullie in elkaar gezet.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams een online samenwerking tool. Het is ideaal voor bedrijven met thuiswerkend personeel omdat u ermee kunt videobellen, chatten, samenwerken en teams en kanalen kunt aanmaken. Daarbij is het een goed programma om intern te gebruiken maar ook om samen te werken met andere bedrijven.

Functies

Teams en kanalen aanmaken

Binnen Microsoft Teams kunt u teams aanmaken met bijvoorbeeld werknemers, maar ook eventueel met klanten. U kunt vervolgens binnen teams weer kanalen aanmaken. Als u bijvoorbeeld een marketingteam aanmaakt, kunt u de verschillende projecten binnen dit team koppelen aan kanalen. Op deze manier kunt u het zo overzichtelijk mogelijk maken.

Chatten

U heeft ook de mogelijkheid om binnen uw teams of met uw contactpersonen gesprekken te voeren via Chat. Dit werkt vaak sneller dan e-mails heen en weer sturen. U kunt met deze functie ook bestanden versturen.

Videobellen

U kunt met Microsoft Teams ook met uw collega’s videobellen. U kunt dit niet alleen met uw computer of laptop doen, maar ook met uw telefoon. Deze functie maakt het mogelijk om vanuit huis onder andere sales gesprekken, vergaderingen en zelfs presentaties te houden. Het is nu ook mogelijk om uw achtergrond te veranderen tijdens het videobellen. Zo kunt u bijvoorbeeld een algemene achtergrond maken voor al uw collega’s met uw bedrijfslogo, zodat het niet meer uitmaakt in wat voor ruimte het videogesprek gevoerd wordt.

Bellen en gebeld worden

Zoals we in ons vorige blog vertelde, is het ook mogelijk om bij Message To The Moon te bellen met Microsoft Teams. Hiermee kunt u uw communicatie versterken en flexibiliteit toevoegen aan vergaderingen met een inbelnummer dat geïntegreerd is in elke online vergadering. U heeft zelfs de mogelijkheid om uw huidige nummer te gebruiken!

Tips

Om ervoor te zorgen dat uw Microsoft Teams gesprek zo goed mogelijk verloopt hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

 • Ga naar een rustige ruimte
 • Zorg voor een goede internetverbinding
 • Zorg voor een goede camera
 • Zorg ervoor dat de audio goed werkt
 • Kijk in de camera
 • Onderbreek elkaar niet
 • Schrijf op papier
 • Praat langzamer en articuleer goed
 • Sluit andere programma’s

Message To The Moon

Wilt u meer weten over hoe Microsoft Teams werkt? Download dan onze handleiding.

 • Vul uw e-mailadres in om de handleiding te ontvangen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.