20 april 2017

ISDN naar VoIP – Het Nieuwe Bellen

20 april 2017

ISDN naar VoIP – Het Nieuwe Bellen

Waarom stopt ISDN?

Veel bedrijven bellen nog met ISDN, maar deze dienst stopt binnenkort in Nederland. ISDN, de techniek die zorgt dat er over een enkele lijn meerdere telefoongesprekken gevoerd kunnen worden, is relatief gezien een dure dienst. Toch heeft ISDN nog een marktaandeel van ongeveer 20% in Nederland. Het zijn voornamelijk de bedrijven die nog bellen via ISDN. Telefonie via ISDN is stabiel en daarom niet iets waar bedrijven zich dagelijks mee bezighouden; telefoonkosten worden op een gegeven moment ‘gewoon’, net als kosten voor gas, water en licht. Ze vallen niet meer op in de administratie, tenzij je bewust gaat uitrekenen wat je kunt besparen door over te stappen op een alternatief. Met de opkomst van VoIP (bellen over het internet) is telefonie goedkoper geworden en ISDN commercieel gezien niet meer aantrekkelijk. Al jaren wordt er overgestapt op de VoIP-techniek waarbij telefoongesprekken niet meer over een speciaal daarvoor ingericht netwerk worden afgehandeld, maar gewoon over het bestaande data netwerk (internet).

De voordelen van VoIP

VoIP telefonie is goedkoper. Daarnaast heeft het extra telefooncentrale-functies zoals wachtrijen met plaats melding en muziek, doorschakelingen, menu’s, voicemail en gespreksopname. En omdat VoIP over het internet wordt gehost, is het beheren van de telefooncentrale makkelijker dan ooit. U kunt zelf, flexibel en snel, uw telefooncentrale naar uw wensen inrichten. Investeren in een nieuwe telefooncentrale door het wegvallen van ISDN is hierdoor niet meer nodig. Daarnaast is de kwaliteit van bellen over VoIP per definitie beter. Bellen over VoIP wordt ook wel HD-bellen genoemd. De kwaliteit is beter omdat de bandbreedte die gebruikt kan worden om te bellen groter is dan bij ISDN. Tevens heeft VoIP als voordeel dat het ouderwetse kabelmanagement, zoals u gewend bent (per toestel één kabel), niet meer hoeft. U kunt gemakkelijk uw toestel op uw internetkabel aansluiten, of zelfs aan uw PC die tevens met internet is verbonden. Dit maakt dat uw werkplekken flexibeler dan ooit zijn.

De oplossing voor de toekomst

Met VoIP bent u klaar voor de toekomst. Alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van telefonie zullen toegespitst worden op VoIP. Daarnaast bent u altijd bereikbaar: mocht het internet uitvallen, dan wordt de lijn automatisch doorgeschakeld naar een mobiele telefoon. Zo heeft u altijd een werkende telefoonlijn.

Ook interessant

Een brief van KPN over het beëindigen van ISDN1, ISDN2 en PSTN Meervoudig.

Brief KPN ISDN

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.