10 februari 2020

Verplaats uw server naar de wolken

10 februari 2020

Verplaats uw server naar de wolken

Server in de Cloud

De Cloud wordt steeds populairder. Steeds meer bedrijven verplaatsen hun server naar de “wolken”. Toch zijn er ook nog veel bedrijven die in het bezit zijn van een fysieke server op kantoor. Op deze server staan de systemen waarop de computers draaien en alle data die hierop wordt opgeslagen. Bij veel van deze bedrijven staat het onderhoud van de server op een laag pitje, terwijl dit toch een essentieel onderdeel is van het bedrijf. Als er iets kapot gaat kan dit leiden tot enorm veel schade. Denk hierbij aan een webshop die offline gaat of waardevolle data die verloren gaat.

[/br]

Wat is de Cloud precies?Server in de Cloud

Om deze reden kiezen steeds meer bedrijven om hun server op te slaan in de Cloud. We spreken van de Cloud wanneer je data raadpleegt die niet op je computer staat. Deze data wordt vaak opgeslagen in een extern datacenter. Dit datacenter zorgt ervoor dat bedrijven altijd bij hun bestanden kunnen. Een groot voordeel hiervan is dat je toegang krijgt tot je bestanden vanaf elk apparaat dat verbinding maakt met het internet. Je hoeft simpelweg maar in te loggen. Dit geeft ruimte om flexibeler te werken.

Ook het onderhoud wordt uitgevoerd door het datacenter. Zelf onderhoud aan je fysieke server op locatie doen kan best een technisch verhaal worden en is daardoor vaak prijzig. Met een server in de Cloud hoef je je hier dus geen zorgen over te maken.

Snel en schaalbaar

Als je kiest voor Server in de Cloud betaal je een vast bedrag per maand. Dit is gebaseerd op de hoeveelheid opslag die je nodig hebt en de snelheid waarop je wilt dat het systeem draait. Deze snelheid is belangrijk als je bijvoorbeeld een webshop op je server hebt draaien. Een groot nadeel van een fysieke server is dat je maar gelimiteerde opslag hebt. Heb je dit limiet bereikt, dan zal je moeten investeren in een nieuwe server. Bij Server in de Cloud pas je simpelweg je abonnement aan naar de opslag die je nodig hebt. Dit is een stuk goedkoper. Hierdoor betaal je nooit te veel en ben je flexibel in je schaalbaarheid. De server groeit moeiteloos mee.

Message To The Moon

Met het Server in de Cloud abonnement van Message To The Moon verplaatsen wij de data van uw persoonlijke server naar ons moderne datacenter in Amsterdam. Wij verzorgen het onderhoud, maken back-ups van uw data en houden onze servers up-to-date door de laatste updates te installeren. Al onze datacenters voldoen aan de laatste eisen ten aanzien van dataveiligheid. Denk hierbij aan koeling, klimaatbeheersing, energievoorziening en noodstroom. Zo houden we uw data veilig en beschikbaar, zelfs tijdens noodgevallen. Benieuwd geworden? Bekijk ons aanbod.