Onze clouddiensten

Private Cloud, Public Cloud en Hybrid Cloud

Astronaut

Clouddiensten

Er zijn ontzettend veel verschillende Clouddiensten. Deze zijn allemaal erg verschillend, maar hebben vaak ook veel gelijke vlakken. Dit maakt het onderscheid daardoor vaak lastig te zien. De verschillende Clouddiensten zijn te verdelen in Private Cloud, Public Cloud en Hybride Cloud.

Private Cloud

Bij Private Cloud worden de IT diensten van een bedrijf gehost op een server die alleen toegankelijk is voor dat bedrijf. De server kan dedicated zijn, maar meestal volstaat een Virtual Private Server (VPS) op ons redundante cluster van diverse servers in Amsterdam. Deze toegang loopt via een beveiligde en privé verbinding.

Voordelen

Het grootste voordeel van Private Cloud is dat het allemaal op maat is gemaakt voor uw bedrijf. Daarnaast is het over het algemeen veiliger dan Public Cloud. Een privé verbinding verwerkt de data namelijk.

Nadelen

Een nadeel van Private Cloud is dat het inrichten een stuk langer duurt dan bij Public Cloud. Dit komt omdat het helemaal op maat voor uw bedrijf wordt ingericht.

Ideaal voor bedrijven die:

 • Met veel gevoelige data werken, en deze graag in Nederland gehost en opgeslagen willen hebben.
 • Zelf de infrastructuur willen inrichten en controleren. Vaak omdat dit nodig is om bepaalde processen en applicaties te runnen.
 • Ruimte en kennis in huis hebben. Ruimte voor de benodigde hardware. En de kennis voor het inrichten van de server.
 • Kostenefficiënt om willen gaan met grote hoeveelheden data.
 • Meerdere locaties hebben en alle applicaties centraal willen delen
 • Bedrijven die IP-VPN verbindingen van Message To The Moon afnemen, en “in the middle” een server willen hebben staan met daarop de Key-processen van het bedrijf.
 • Momenteel een eigen server dedicated op locatie hebben staan, maar het beheer en onderhoud willen uitbesteden aan een professionele partij.
 • Een eigen server hebben (in een rek in een datacenter, of op locatie) en beheer en onderhoud willen overdragen, en in een prijs per maand totaal ontzorgd willen worden. Kijk hiervoor op deze pagina.
 • Bedrijven die langzaam en gefaseerd naar de cloud willen bewegen, maar hier ondersteuning willen

Deze diensten van Message To The Moon vallen onder Private Cloud:

Public Cloud

Bij Public Cloud worden de IT diensten van een bedrijf gehost op een externe server die toegankelijk is over internet. Hier kunnen de meeste applicaties op worden gerund.

Voordelen

Doordat de server via internet te bereiken is, betekent dat meestal dat de server overal bereikbaar is. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding. Bij Public Cloud hoeft u ook geen grote investering vooraf te doen. Daarnaast kunt u eenvoudig op- en afschalen.

Nadelen

Een nadeel van Public Cloud is dat u als gebruiker weinig invloed heeft op de infrastructuur. Dit kan voor specifieke toepassingen een probleem zijn. Hoewel er veel wordt gedaan aan de veiligheid, is Public Cloud minder veilig dan Private Cloud. Dit komt doordat het via internet gaat en het daardoor toegankelijker is dan Private Cloud.

Ideaal voor bedrijven die:

 • Een redelijk voorspelbare workload hebben
 • Geen (financiële) ruimte hebben om een eigen server aan te schaffen, maar wel in de Cloud willen werken.
 • Nog in de beginfase zitten en snel online willen gaan.
 • Die niet met veel gevoelige data werken.

Deze diensten van Message To The Moon vallen onder Public Cloud:

Hybride Cloud

Hybride Cloud is een combinatie van Private Cloud en Public Cloud. Hierbij worden bijvoorbeeld core processen op een Private Cloud server gehost, terwijl piekbelastingen met Public Cloud worden opgevangen. Zo kunt u voorkomen dat u dure investeringen doet voor data die u uiteindelijk een enkele keer gaat gebruiken.

Voordelen

Een groot voordeel van Hybride Cloud is dat het erg flexibel is. Doordat u zowel Private Cloud als Public Cloud gebruikt heeft u de mogelijkheid om workloads en recources te plaatsen waar zij het beste passen. Daarnaast geeft het u ook de mogelijkheid om te bepalen welke gegevens u goed beveiligd wilt opslaan (op de Private Cloud) en bij welke gegevens dat minder belangrijk is (Public Cloud).

Nadelen

Het grootste nadeel van Hybride Cloud is het inrichten ervan. Dit is erg complex en vergt daarom enige kennis. De koppelingen moeten kloppen en u moet goed weten welke gegevens u waar opslaat.

Ideaal voor bedrijven die:

 • Een zeer flexibele workload hebben.
 • Geen investeringen willen doen in hardware die zij amper gaan gebruiken.
 • Met zowel gevoelige data als minder gevoelige data werken.
 • De mogelijkheid tot Cloudbursten willen hebben.
 • Voornamelijk gebruik maken van core processen en maar af en toe extra capaciteit nodig hebben.

Wilt u meer informatie?

Vraag een afspraak met een accountmanager aan

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.