20 februari 2020

Wereldwijd bereikbaar met een UIFN nummer

20 februari 2020

Wereldwijd bereikbaar met een UIFN nummer

Wereldwijd bereikbaar met een UIFN nummer

Als een bedrijf actief is in meerdere landen kan het handig zijn om een standaard nummer te hanteren voor al haar klanten. Een nummer dat voor elke klant te bereiken is waar ze ook zijn in de wereld. Dat is wel zo makkelijk. Voor deze bedrijven is een UIFN nummer ideaal. Dit is een Universal International Free Phone Number.

BR

Gratis voor de beller

Een UIFN nummer begint altijd met 00800 en lijkt daarom erg op een 0800 nummer. Net als bij een 0800 nummer is een internationaal nummer gratis voor de beller. De extra 0 aan het begin van het nummer brengt echter wel veel voordelen met zich mee. Dit nummer is namelijk bereikbaar vanuit alle landen waar het nummer in is geactiveerd en daarom heel flexibel. Deze landen kunt u dus zelf kiezen en u betaalt alleen voor de landen waar uw bedrijf actief is. Let wel: Dit nummer is dus niet te bereiken in landen waarin dit nummer niet geactiveerd is.

Farmaceutische bedrijven hebben hier bijvoorbeeld veel baat bij. Door een UIFN nummer te gebruiken kunnen ze één nummer op hun etiketten zetten, zelfs als ze hun producten in meerdere landen distribueren. Dit nummer is bereikbaar vanaf elk land waarin dit nummer geactiveerd is.

Het is daarnaast ook mogelijk om een Online Telefooncentrale (IVR) in te stellen voor uw internationale nummer. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld een welkomsttekst in diverse talen beschikbaar te stellen, zodat elke beller welkom wordt geheten in zijn eigen taal. Vervolgens kan de beller direct doorgeschakeld worden naar een nummer van een medewerker die de juiste taal machtig is. Ook is het mogelijk om een wachtrij in te stellen en keuzemenu’s te maken.

Global Communication

Het voordeel van dit internationale nummer is dat u zelfs in landen waar u geen vestiging hebt wel bereikbaar kan zijn. Zolang het nummer maar geactiveerd is voor het betreffende land. Het nummer blijft hetzelfde waar u ook bent. U communiceert dus één nummer met de klanten en bent altijd gratis en wereldwijd bereikbaar.

Ook de kosten van een UIFN-nummer liggen relatief laag. Per extra land kost dit u maar €8,- per maand.

Message To The Moon

Even alle voordelen op een rijtje van een UIFN nummer:

  • Wereldwijd bereikbaar met een UIFN nummer. U hoeft geen verschillende nummers meer te communiceren naar uw internationale klanten.
  • U verhoogt uw service en uw klantcontact. 
  • Het nummer is gratis en laagdrempelig voor de beller. Van waar de beller ook belt, hij of zij belt altijd gratis.
  • Er is doorschakeling mogelijk naar elk gewenst land. De beller kan automatisch doorgeschakeld worden naar een nummer van de juiste medewerker die de taal machtig is.
  • U heeft geen nieuwe telefoon(lijn) nodig. Wij zorgen ervoor dat uw nummer wordt overgezet of dat er een nieuw internationaal nummer wordt aangevraagd. U hoeft hier verder zelf niets voor te doen!

Een UIFN nummer bied veel voordelen als u in meerdere landen actief bent. Bekijk ons aanbod aan UIFN nummers hier.