15 juni 2020

UIFN vs ITFS

15 juni 2020

UIFN vs ITFS

Kiest u voor een UIFN of een ITFS nummer?

Bent u met uw bedrijf actief in het buitenland of bent u van plan om in de nabije toekomst te opereren in het buitenland? Het is belangrijk om ook in het buitenland bereikbaar te zijn voor uw buitenlandse klanten.

Er zijn verschillende internationale nummers die u hiervoor kunt aanschaffen. Twee voorbeelden hiervan zijn een UIFN-nummer of een ITFS-nummer. Bij Message To The Moon krijgen wij vaak de volgende twee vragen: “Wat is het verschil tussen deze twee nummers en welk nummer is het meest geschikt voor mijn bedrijf?” In deze blog leggen we het haarfijn uit!

ITFS & UIFN

Een ITFS-nummer staat voor een International Toll Free Service nummer. Dit is de internationale versie van een Nederlands 0800 nummer. Dat betekent dat dit nummer gratis is voor de beller. Om een ITFS nummers in gebruik te nemen heeft u wel pér land een ander nummer nodig. Een groot voordeel hiervan is dat elk nummer lokaal goed herkenbaar is. Hierdoor weten bellers vaak dat het nummer gratis te bereiken is en dus laagdrempelig voor de beller.

Een UIFN-nummer staat voor een Universal Free Phone Number. Ook dit nummer is gratis voor de beller en begint altijd met 00800. Dit nummer is, tegengesteld aan het ITFS-nummer, bereikbaar vanuit alle landen waar het nummer in is geactiveerd. Deze landen kiest u zelf en het nummer is in al deze landen hetzelfde. Hierdoor bent u internationaal herkenbaar wat zorgt voor een vertrouwd imago.

Wat zijn de grootste verschillen tussen ITFS en UIFN?

Op eerste oogopslag lijkt een UIFN-nummer een stuk praktischer voor bedrijven. Zo hoeft er namelijk maar één nummer te worden gecommuniceerd naar uwUIFN vs ITFS klanten binnen meerdere landen. Toch zitten hier wel wat haken en ogen aan. Zo worden UIFN nummers gereguleerd door de Internationale Telecomunnicatie-unie (ITU). Dit betekent dat u alleen UIFN nummers kan bestellen bij de landen die bij het programma zijn aangesloten. Er zijn rond de 50 landen opgenomen in het UIFN programma. U betaalt een vaste maandelijkse prijs voor elk land waarin u een UIFN nummer wenst te activeren.

Aan de andere kant zijn ITFS-nummers in meer dan 140 landen beschikbaar en over het algemeen iets beter bereikbaar. Wel krijgt u voor elk land een ander nummer. ITFS nummers zijn in bepaalde landen bereikbaar vanaf alle netwerken, waar UIFN nummers alleen te bereiken zijn vanaf specifiek geregistreerde netwerken.

Welk nummer is de beste keus voor mijn bedrijf?

Het antwoord op deze vraag hangt voor het grootste deel af van de grootte en het bereik van uw bedrijf. Wanneer u in slechts enkele landen actief bent wordt het sterk aangeraden om te kiezen voor ITFS-nummers.

Wanneer u in veel andere landen werkzaam bent en het wellicht verwarrend wordt om veel verschillende nummers te gebruiken, dan is een UIFN nummer de beste optie. Ook wanneer u veel waarde hecht aan marketing en uw nummer adverteert via meerdere kanalen kan een UIFN-nummer een betere optie zijn. Enkele bedrijven die goed gebruik kunnen maken van UIFN nummers zijn software en data bedrijven.

Message To The Moon

Voor slechts €45,- activeert u al een UIFN of een ITFS-nummer in het buitenland! Message To The Moon biedt zowel UIFN als ITFS-nummers aan. Kies de beste oplossing voor uw bedrijf en vraag vandaag nog een internationaal nummer aan voor uw bedrijf.