20 januari 2020

De voordelen van glasvezel

20 januari 2020

De voordelen van glasvezel

Onbeperkt internetten met glasvezelsnelheid

Steeds meer Nederlanders krijgen een glasvezelaansluiting. Maar wat zijn nou precies de voordelen van glasvezelsnelheid? En hoe komt het dat glasvezel zoveel sneller is dan de vertrouwde kabelverbinding? We leggen het kort uit. Bij de normale kabel of telefoonlijn wordt informatie verzonden via een koperen draad. Via deze koperen draad wordt, door middel van elektrische stroom, informatie verzonden van punt A naar punt B. Bij glasvezel word de koperen draad vervangen met een flinterdunne vezel. Deze vezel bestaat uit 2 soorten glas: Een flinterdunne kern en een dikkere mantel die met elkaar versmolten zijn. Er wordt geen stroom, maar laserlicht door deze vezel verzonden. Door middel van dit knipperende licht komt de informatie van A naar B. Hoe sneller dit licht kan knipperen, hoe sneller de dataoverdracht zal zijn.

Onder consumenten is glasvezel de populairste breedbandtechniek. Met een groei van ongeveer 23.000 glasvezelabonnees per kwartaal groeit glasvezel harder dan kabel. Er worden steeds slimmere technieken gevonden om een glasvezelnetwerk aan te leggen. U kunt eenvoudig kijken of u in aanmerking komt voor een glasvezelverbinding met de postcode check.

De voordelen van glasvezelsnelheid:Onbeperkt internetten met glasvezelsnelheid

  • Extreme snelheden

De manier waarop glasvezel werkt maakt het mogelijk om gegevens met de snelheid van het licht te versturen.

  • Even snel up-als downloaden

Glasvezel is het enige internettype waarbij uploaden even snel gaat als downloaden. Een video versturen is dus even snel als een video downloaden. Dit is niet het geval met kabelinternet of ADSL.

  • Glasvezel is het minst storingsgevoelig

Glasvezelverbindingen kennen een uptime garantie van 99,9% of hoger. Ieder huis beschikt over een eigen glasvezelverbinding. Hierdoor is het internet zeer stabiel. Deze verbinding zal nooit worden beïnvloed door externe factoren, zoals het internetgedrag van je buren.

Message To The Moon

Bij Message To The Moon geniet u van alle voordelen van glasvezel. Onbeperkt internetten voor een voordelige prijs. Benieuwd of u in aanmerking komt voor glasvezel? Neem een kijkje op onze glasvezelpagina.