4 november 2020

Oplevering glasvezel

4 november 2020

Oplevering glasvezel

Glasvezel

Glasvezel is een veelvoorkomende internetverbinding bij bedrijven. Een aantal redenen dat glasvezel zo populair is, zijn omdat de verbinding heel snel is, de verbinding van hoge kwaliteit is en omdat een glasvezelverbinding zeer stabiel is. Er is echter best wat onduidelijkheid over de oplevering van glasvezel en de bijbehorende oplevertijd. In deze blog leggen we daarom uit hoe het opleverproces van glasvezel eruitziet.

Oplevertijd

De oplevering van glasvezel neemt gemiddeld zo een 10 tot 22 weken in beslag, zonder garanties. De lengte van de oplevertijd wordt mede veroorzaakt doordat het opleverproces uit veel verschillende fases bestaat waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Als er al glasvezel aanwezig is in uw pand is het in sommige gevallen mogelijk om glasvezel in minder dan 10 weken op te leveren. Toch adviseren we u om rekening te houden met de oplevertijd van 10 tot 22 weken.

De fasen van het opleverproces

De engineeringfase – duurt ongeveer 5 weken

Na goedkeuring van uw aanvraag gaan we van start met uw order. Hiervoor bestellen we glasvezel van de geselecteerde leverancier. Nadat we van deze leverancier een orderbevestiging krijgen, starten we direct met het technische onderzoek. Hierbij wordt ook vaak een site survey bij u op locatie ingesteld. Hierna bepaald de aannemer waar er gegraven moet worden en regelt hij alle vergunningaanvragen. De plan-leverdatum ontvangt u in de meeste gevallen na afronding van deze fase.

De vergunningaanvraag fase – duurt ongeveer 8 tot 10 weken

De aannemer vraagt de benodigde vergunningen aan bij de gemeente. Gemeentes hebben gemiddeld 8 tot 12 weken om zulke aanvragen te beoordelen. De werkzaamheden mogen pas na goedkeuring van deze vergunningen gestart worden.

De uitvoeringsfase – duurt ongeveer 5 weken

Na goedkeuring van de vergunningen kunnen de werkzaamheden van start gaan. Gemiddeld duurt deze fase 5 weken. De werkzaamheden kunnen vertraagd worden door weersomstandigheden, vakantieperiodes, obstakels enzovoort.

De opleveringsfase – duurt ongeveer 2 weken

Message To The Moon zorgt er voor de oplevering voor dat de verbinding getest is. Dit doen we binnen ons eigen netwerk. Indien er een managed router met installatie op locatie is besteld, wordt deze installatie spoedig na de gereed melding van de verbinding geïnstalleerd.

We doen ons best om ervoor te zorgen dat uw glasvezelverbinding op de plan-leverdatum geleverd wordt. Echter, zoals al eerder beschreven zijn er meerdere partijen bij de oplevering betrokken en kan dit ervoor zorgen dat er een vertraging ontstaat. Indien dit het geval is zorgen we ervoor dat u hier tijdig over geïnformeerd wordt.

Message To The Moon

Message To The Moon levert snelle en betrouwbare internetverbindingen, waaronder glasvezel. Bent u benieuwd of glasvezel ook beschikbaar is op uw locatie? Doe dan de postcodecheck en ontdek wat de beste internetverbinding is voor uw locatie.