Snel internetten met VDSL

overige-producten-astronaut

.

Wat is VDSL internet?

Niet iedereen weet wat een VDSL verbinding is. In dit artikel wordt het u duidelijk wat een VDSL verbinding is en wat u ermee kan. Wilt u weten wat het verschil is tussen een VDSL en een ADSL verbinding? Klik dan hier.

Snel internet met VDSL

VDSL, oftewel Very High Bitrate Digital Subscriber Line is de opvolger van ADSL. Deze verbindingen komen binnen via een telefoonlijn. VDSL is de opvolger van de ADSL verbindingen en biedt daardoor meer snelheid dan de traditionele ADSL verbindingen. Met de VDSL verbinding kunnen gegevens sneller worden verstuurd en ontvangen. Het is een snellere internetverbinding waardoor u optimaal kunt genieten van het internet. Daarnaast wordt de digitale televisie door de VDSL beter ontvangen.

VDSL netwerk via koperverbinding

Hoe korter de koperlijn, hoe sneller het internet. Als u ver van de wijkcentrale gevestigd bent zal u minder snel internet ervaren, dan wanneer u dicht bij een wijkcentrale gevestigd bent. De snelheid van VDSL internet hangt dus af van de lengte van de koperverbinding, want de VDSL verbinding werkt via een telefoonverbinding.

Eerst hadden sommige vestigingen traag internet doordat de koperlijn te lang was. Dit hoeft nu niet meer het geval te zijn. Er worden namelijk steeds meer aansluitingen met glasvezel naar de wijkverdeler aangesloten. Vervolgens wordt dan op die plekken een VDSL-centrale geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de afstand korter wordt, wat resulteert in sneller internet op locatie.

Hoe snel is de VDSL verbinding?

Er is gezegd dat de verbinding snel is, maar hoe snel? Ten eerste ligt het aan de afstand van de koperverbinding. Dus deze snelheid zal niet voor elke locatie hetzelfde zijn. Hieronder is de snelheid weergegeven

Afstand koperverbinding Snelheid
300 52 à 55 Mbp/s
1000 26 à 27 Mbp/s
1500 13 à 14 Mbp/s

.

Hoe dichter u dus bij de wijkcentrale gevestigd bent, hoe sneller de verbinding. Voor de gemiddelde gebruiker geeft VDSL een goede verbindingssnelheid.

Als u uw internet bij uw huidige provider wilt testen dan kunt u de postcodecheck op onze site invullen. Dit laat zien wat de mogelijkheden bij uw locatie zijn en wat uw internetsnelheid momenteel is. Er zit namelijk een verschil tussen uw snelheid die u contractueel heeft vastgelegd en de daadwerkelijke snelheid die wordt behaald. Dit kan te maken hebben met de plaats en de kwaliteit van de modem.

Hoe dichter je modem bij een ISRA punt is geplaatst, hoe sneller de verbinding. De verbindingen kan verbeterd worden als de aansluiting zo min mogelijk vertakkingen heeft en ook een zo kort mogelijke aansluitkabel vanaf de contactdoos gebruiken voor optimale snelheid.

Kosten internet VDSL

De VDSL verbinding wordt aangelegd door de koperverbinding tussen de wijkkast en de telefooncentrale te vervangen. Omdat er maar één verbinding vervangen hoeft te worden is dit relatief goedkoop. U heeft bij Message To The Moon keuze tussen twee pakketten.

  • DSL Sky         €39,- per maand
  • DSL Moon     €64,- per maand

Het verschil zit hem in de snelheid. Het Sky pakket kan 100 Mb/s gehaald worden en bij het Moon pakket kan er gedownload worden op 200 Mb/s. U kunt de postcode check doen om te kijken wat de mogelijkheden bij u zijn.

Bij glasvezel internet bijvoorbeeld moeten er meerdere verbindingen vervangen worden wat dan ook duurder is. Wanneer je nog geen glasvezelverbinding hebt, maar wel graag gebruikt maakt van snel internet is internet via VDSL een prima oplossing. Wilt u zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn? Doe dan de postcodecheck op deze pagina.

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.