Straalverbinding voor internet

Snel en stabiel internet, zelfs in het buitengebied.

 • Snelheden mogelijk tot 300 Mbit/s Up- en download

 • Eenvoudig meerdere locaties bundelen

 • Ideaal voor bedrijven in het buitengebied

Astronaut

Straalverbinding van Message To The Moon

Message To The Moon biedt ook straalverbindingen aan. Een straalverbinding, ook wel radioverbinding, is een internetverbinding waarbij data tussen twee zendmasten verstuurd wordt. Deze verbinding wordt ook wel Ethernet over Radio genoemd. De zendmasten bevinden zich hierbij bovenop een gebouw of mast, zodat er optimale verbinding mogelijk is tussen de zender (het internetpunt) en de ontvanger (uw zendmast).

Vanaf uw locatie wordt data verzonden naar een zendmast om een aansluiting op het datanetwerk te creëren. Vervolgens kan vanaf deze locatie een vaste verbinding gebruikt worden om verbinding te maken met internet. Wilt u weten of een straalverbinding mogelijk is op uw locatie? Doe de postcodecheck!

Line of Sight

De zogenaamde Line of Sight (LOS) tussen de twee zendmasten moet volledig vrij zijn. Indien dit niet het geval is, kan het signaal niet goed binnenkomen bij de ontvangende partij. Bij straalverbindingen zijn afstanden van 100 km tussen de twee zendmasten theoretisch gezien te overbruggen. Voor een goed internetverbinding raden wij echter een maximum van 30 km aan. Met LOS kan een radioverbinding glasvezelsnelheden behalen, zonder dat er gegraven hoeft te worden.

Verschil tussen straalverbinding en 4G/5G

Het verschil tussen straalverbinding en 4G/5G is dat er met 4G/5G gebruik wordt gemaakt van zendmasten van de provider en de apparatuur hierop. De verbinding wordt dus gedeeld met alle andere gebruikers van deze provider. Ook kennen 4G/5G verbindingen databundels, en is de snelheid afhankelijk van de locatie van de zendmast waarmee u verbindt en het aantal andere gebruikers dat zich op hetzelfde netwerk bevinden. Een radioverbinding is specifiek voor u aangelegd, dus alleen u maakt gebruik van deze verbinding. U ontvangt een eigen frequentie die ervoor zorgt dat alleen u hiermee kunt verbinden.

Vraag nu uw straalverbinding aan

Radioverbinding (straalverbinding) aanvragen

Op alle dienstverlening van Message To The Moon BV zijn de meest recente algemene voorwaarden van toepassing. Deze kunt u hier vinden, en op eerste verzoek worden deze toegezonden.

Op de volgende pagina’s kunt u de rest van uw gegevens invullen en uw internet pakket uitbreiden met onze extra opties.

Overzicht

Straalverbinding kosten

Radioverbinding Sky

200p.m.
 • €1750,- eenmalige aansluitkosten*
 • 50 Mbit/s Down & 50 Mbit/s Up
 • Contractperiode 3 jaar (incl. 5% korting)
 • Inclusief 1 vast IP-adres
 • Standaard overboeking 1:10
 • Optioneel: 1:1 Dedicated verbinding

Radioverbinding Space

300p.m.
 • €1750,- eenmalige aansluitkosten*
 • 100 Mbit/s Down & 100 Mbit/s Up
 • Contractperiode 3 jaar (incl. 5% korting)
 • Inclusief 1 vast IP-adres

 • Standaard overboeking 1:10
 • Optioneel: 1:1 Dedicated verbinding

Radioverbinding Moon

400p.m.
 • €1750,- eenmalige aansluitkosten*
 • 200 Mbit/s Down & 200 Mbit/s Up
 • Contractperiode 3 jaar (incl. 5% korting)
 • Inclusief 1 vast IP-adres
 • Standaard overboeking 1:10
 • Optioneel: 1:1 Dedicated verbinding

Radioverbinding Stars

500p.m.
 • €1750,- eenmalige aansluitkosten*
 • 300 Mbit/s Down & 300 Mbit/s Up
 • Contractperiode 3 jaar (incl. 5% korting)
 • Inclusief 1 vast IP-adres
 • Standaard overboeking 1:10
 • Optioneel: 1:1 Dedicated verbinding

Voordelen van internet via straalverbinding

Snelheden tot 300 Mbit/s

Met een straalverbinding haalt u internetsnelheden tot 300 Mbit/s. Message To The Moon levert deze verbinding met een snelheid vanaf 50 Mbit/s tot 300 Mbit/s. Deze snelheden zijn synchroon. Dit betekent dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.

Meerdere locaties bundelen

Met een straalverbinding sluit u eenvoudig meerdere locaties die bij elkaar in de buurt staan op elkaar aan. Bijvoorbeeld een ziekenhuis met drie verschillende gebouwen op dezelfde campus. Met een straalverbinding kunnen de gebouwen onderling direct bij elkaar aansluiten zonder dat hiervoor een fysieke kabel hoeft te worden gegraven. Daarnaast kan dezelfde verbinding worden gebruikt voor meerdere locaties. U hoeft hiervoor dus geen extra pakketten af te sluiten.

Extra mogelijkheden van een straalverbinding

Gescheiden wifi

Wilt u een apart wifinetwerk voor u en uw gasten? Dat kan bij Message To The Moon met een gescheiden wifinetwerk. Hiermee bevinden uw gasten zich op een ander netwerk dan u en uw collega’s. Zo houdt u uw netwerk beveiligd en alleen toegankelijk voor wie u wilt dat toegang heeft.

Gescheiden netwerk van VLAN en PVC

Met zogeheten VLAN- en PVC-technologie kan Message To The Moon uw netwerken scheiden. Verschillende netwerken worden aan verschillende gebruikers aangeboden. De kwaliteit en veiligheid van uw internetverbinding blijven op deze manier aan de orde.

Extra (thuis)adres

Message To The Moon kan met VLAN-en PVC-technologie ook de internetverbindingen van meerdere adressen aan elkaar koppelen. Bijvoorbeeld uw werkadres en uw thuisadres. Op elke extra internetverbinding die u afsluit bij Message To The Moon ontvangt u 10% korting.

Wat onze klanten zeggen over zakelijk internet

Ook buiten kantoor uren goede service. Door Corona zijn we gesloten! Message To The Moon denkt met je mee.
Marco
Dit bedrijf doet al jaren voor ons de telefonie en internet. Met Alex (ons contactpersoon) hebben wij erg goed contact en staat altijd voor ons klaar om te helpen en te adviseren.
Expat Housing BV.
Super snel geleverd. Maandag besteld en vrijdag internet gekregen.
Rob van der Ven
Gebeld naar aanleiding van een brief over glasvezel, duidelijke offerte en uitleg van helpdesk.
Ingenieursbureau

Oplevering straalverbinding

Voor de oplevering van straalverbindingen dient eerst een inventarisatiebezoek plaats te vinden. Bij dit inventarisatiebezoek kijken we naar de fysieke locatie en omgeving. Op zowel de zendmast als op de locatie dienen werkzaamheden uitgevoerd te worden die de verbinding tot stand brengen. De ontvanger wordt door één van onze gespecialiseerde monteurs bij u op locatie geplaatst en afgesteld. Daarbij installeert de monteur ook de modem.

Bel mij direct over straalverbinding

Bel ons op 088 8000 832 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Waarom Message To The Moon voor straalverbinding?

Internet op meerdere locaties

Message To The Moon maakt het mogelijk om snel en betrouwbaar internet op al uw locaties te hebben. Daarbij kunnen deze verbindingen ook aan elkaar gekoppeld worden. Voor elke extra internetverbinding die u afsluit, ontvangt u 10% korting.

Hoe langer de samenwerking, hoe meer korting

Bij Message To The Moon bepaalt u zelf hoelang u contractperiode duurt. U kunt hierbij kiezen voor een periode van 1+1 jaar, 3+3 jaar, 5+5 jaar of 10+10 jaar. Hoe langer de samenwerking, hoe meer korting u ontvangt! Lees meer over onze verschillende contractperiodes.

Veelgestelde vragen

Algemeen

Een straalverbinding, ook wel radioverbinding genoemd, is een internetverbinding. Deze internetverbinding wordt gerealiseerd door twee zendmasten. Meestal zijn deze geplaatst op een gebouw voor maximaal bereik.

Een straalverbinding is de ideale oplossing voor mensen die snel internet willen hebben. Deze internetoplossing is overigens populair bij bedrijven die in een buitengebied gevestigd zijn. Dit komt doordat er geen kabels getrokken hoeven te worden en dat de afstand tot de zendmast tot wel 100 km kan behalen.

Bij Message To The Moon zijn verschillende pakketten beschikbaar. Zo betaalt u wat u gebruikt en betaalt u nooit te veel. Het verschil tussen de pakketten zit in de internetsnelheid.

Radioverbinding Sky 50 Mbit/s €200,- per maand
Radioverbinding Space 100 Mbit/s €300,- per maand
Radioverbinding Moon 200 Mbit/s €400,- per maand
Radioverbinding Stars 300 Mbit/s €500,- per maand

Bij deze verbindingen zijn ook eenmalige aansluitkosten aan verbonden namelijk €1750,-.Deze kosten hoeft u maar eenmalig te betalen en van dit bedrag wordt de schotel geplaatst.

De levertijd van een straalverbinding duurt 4-8 weken. Dit is relatief snel en voordat u het weet kunt u gebruik maken van uw snelle en krachtige internetverbinding.

Specifiek

Bij deze verbinding wordt gebruik gemaakt van twee zendmasten. Deze zendmasten bestaan uit de ontvanger en de afzender. Tussen deze zendmasten kan maximaal een afstand zitten van 100 km, wel wordt een afstand van 30 km of minder aanbevolen.

Deze verbinding is ideaal voor het buitengebied. Door gebruik te maken van een straalverbinding heeft u geen kabels nodig, ook hoeft er niet gegraven te worden. Deze verbinding kan afstanden tot wel 100km overbruggen. Dit is een perfecte oplossing voor als u gevestigd bent in een buitengebied.

Een buitengebied is een gebied wat buiten de stedelijke structuur ligt. Dit is een gebied waar vaak traag of geen internet beschikbaar is. Dit probleem kan nu verholpen worden door gebruik te maken van een straalverbinding.

Het grote verschil tussen glasvezel en een straalverbinding is dat bij een glasvezelverbinding de vestiging of woning aangesloten moet worden met glasvezel. Hier moet voor worden gegraven en op veel plekken is de afstand naar de wijkcentrale te lang om de glasvezelkabels te leggen.

Met een straalverbinding hoeft dit niet en kan er een zendmast geplaatst worden op maximaal 100 km. Dit maakt deze oplossing ideaal voor buitengebieden.

Straalverbinding kent vele voordelen. De internetsnelheid is een groot voordeel van deze internetverbinding, maar het grootste voordeel is dat er geen kabels nodig zijn.

Er hoeft dus niet gegraven te worden om bijvoorbeeld een glasvezelverbinding neer te leggen. Dit is dus ideaal voor vestigingen of woningen in een buitengebied.

Extra vragen

Een straalverbinding kan wel snelheden tot 300 Mbit/s behalen. Dit is zeer snel en met deze verbinding kunt u 4K televisie kijken, video conference calls, grote bestanden delen en dat met meerdere personen tegelijk. De maximale snelheid van glasvezel is 1000 Mbit/s.

U hoeft in tegenstelling tot een 4G of 5G verbinding deze verbinding niet te delen met anderen. Deze verbinding wordt speciaal voor u aangelegd en alleen u maakt er gebruik van. U ontvangt een frequentie die ervoor zorgt dat alleen u met deze verbinding kunt verbinden.

Wij kunnen ervoor zorgen dat u een gescheiden netwerk heeft. Zo kunt u het wifi voor uw gasten en voor uw personeel gescheiden houden. Zo houdt u uw netwerk beveiligd en hebben alleen personen toegang die u wilt dat toegang hebben.

Deze internetverbinding werkt tot een afstand van 100 km. Dit is overigens niet de afstand waar u optimaal gebruik maakt van de verbinding. De aanbevolen afstand is 30 km of minder. Voor het beste resultaat moeten er geen obstakels tussen de zendmasten zijn, dit heet LOS (Line of Sight).

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.