Radioverbinding (straalverbinding)

Snel en stabiel internet, zelfs in het buitengebied

Astronaut

Radioverbinding (straalverbinding)

Message To The Moon biedt ook radioverbindingen aan. Een radioverbinding, ook wel straalverbinding, is een internetverbinding waarbij tussen twee zendmasten data verstuurd wordt. Deze verbinding wordt ook wel Ethernet over Radio genoemd. De zendmasten bevinden zich hierbij bovenop een gebouw of mast, zodat er optimale verbinding mogelijk is tussen de zender (het internetpunt) en de ontvanger (uw zendmast) en andersom.

Vanaf uw locatie wordt data verzonden naar een zendmast om een aansluiting op het datanetwerk te creëren. Vervolgens kan vanaf deze locatie een vaste verbinding gebruikt worden om verbinding te maken met internet.

Line of Sight

De zogenaamde Line of Sight (LOS) tussen de twee zendmasten moet volledig vrij zijn. Indien dit niet het geval is, kan het signaal niet goed binnenkomen bij de ontvangende partij. Bij Radioverbindingen zijn afstanden van 100 km tussen de twee zendmasten theoretisch gezien te overbruggen. Er wordt echter een maximum afstand van 30 km aangeraden voor een goede internetverbinding. Met LOS kan een radioverbinding glasvezelsnelheden behalen, zonder dat er gegraven hoeft te worden.

Verschil met 4G/5G

Het verschil met 4G/5G is dat er met 4G/5G gebruik wordt gemaakt van zendmasten van de provider en de apparatuur hierop. Dit wordt gedeeld met alle andere gebruikers van deze provider. Ook kennen 4G/5G verbindingen databundels en is de snelheid afhankelijk van de locatie van de zendmast waarmee u verbindt en het aantal andere gebruikers dat zich op hetzelfde netwerk bevinden. Een radioverbinding wordt specifiek voor u aangelegd en alleen u maakt gebruik van deze verbinding. U ontvangt een eigen frequentie die ervoor zorgt dat alleen u hiermee kunt verbinden.

Extra mogelijkheden radioverbinding (straalverbinding)

Gescheiden Wifi

Wilt u een apart Wifi netwerk voor u en uw gasten? Dat kan bij Message To The Moon met een gescheiden Wifi netwerk. Hiermee bevinden uw gasten zich op een ander netwerk dan u en uw collega’s. Zo houdt u uw netwerk beveiligd en alleen toegankelijk voor wie u wilt dat toegang heeft.

Gescheiden netwerk PVC/VPN

Met zogeheten VLAN en PVC technologie kan Message To The Moon uw netwerken scheiden. Verschillende netwerken worden aan verschillende gebruikers aangeboden. De kwaliteit en veiligheid van uw internetverbinding blijven op deze manier aan de orde.

Extra (thuis)adres

Message To The Moon kan met VLAN en PVC technologie ook de internetverbindingen van meerdere adressen aan elkaar koppelen. Bijvoorbeeld uw werkadres en uw thuisadres. Op elke extra internetverbinding die u afsluit bij Message To The Moon ontvangt u 10% korting.

Wat onze klanten zeggen over zakelijk internet

Ook buiten kantoor uren goede service. Door Corona zijn we gesloten! Message To The Moon denkt met je mee.
Marco
Dit bedrijf doet al jaren voor ons de telefonie en internet. Met Alex (ons contactpersoon) hebben wij erg goed contact en staat altijd voor ons klaar om te helpen en te adviseren.
Expat Housing BV.
Super snel geleverd. Maandag besteld en vrijdag internet gekregen.
Rob van der Ven
Gebeld naar aanleiding van een brief over glasvezel, duidelijke offerte en uitleg van helpdesk.
Ingenieursbureau

.

Wilt u meer reviews lezen over Message To The Moon? Klik hier

Oplevering radioverbinding (straalverbinding)

Voor de oplevering van radioverbindingen dient eerst een inventarisatie-bezoek plaats te vinden. Bij dit inventarisatie-bezoek wordt gekeken naar de fysieke locatie en omgeving. Op zowel de zendmast als de locatie dienen werkzaamheden uitgevoerd te worden die de verbinding tot stand brengen. De ontvanger wordt door één van de gespecialiseerde monteurs bij u op locatie geplaatst en afgesteld. Daarbij installeert de monteur ook de modem.

Bel mij direct over radioverbinding (straalverbinding)

Bel ons op 088 8000 832 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Radioverbinding (straalverbinding): wat zijn de voordelen?

Snelheden tot 300 Mbit/s

Met een radioverbinding kunnen snelheden tot 300 Mbit/s worden gehaald. Message To The Moon levert deze verbinding met een snelheid vanaf 50 Mbit/s tot 300 Mbit/s. Deze snelheden zijn synchroon. Dit betekent dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.

Meerdere locaties bundelen

Met radioverbinding kunt u eenvoudig meerder locaties die bij elkaar in de buurt staan op elkaar afsluiten. Bijvoorbeeld een ziekenhuis met 3 verschillende gebouwen op dezelfde campus. Met een straalverbinding kunnen de gebouwen onderling direct bij elkaar aansluiten zonder dat hiervoor een fysieke kabel hoeft te worden gegraven. Daarnaast kan dezelfde verbinding worden gebruikt voor meerder locaties. U hoeft hiervoor dus geen extra pakketten af te sluiten.

Waarom Message To The Moon voor radioverbinding (straalverbinding)?

Internet op meerdere locaties

Message To The Moon maakt het mogelijk om snel en betrouwbaar internet op al uw locaties te hebben. Daarbij kunnen deze verbindingen ook aan elkaar gekoppeld worden. Voor elke extra internetverbinding die u afsluit, ontvangt u 10% korting.

Hoe langer de samenwerking, hoe meer korting

Bij Message To The Moon bepaalt u zelf hoelang u contractperiode duurt. U kunt hierbij kiezen voor een periode van 1+1 jaar, 3+3 jaar, 5+5 jaar of 10+10 jaar. Hoe langer de samenwerking, hoe meer korting u ontvangt! Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende contractperiodes.

Radioverbinding (straalverbinding) pakketten

Radioverbinding Sky

200p.m.
 • €1750,- eenmalige aansluitkosten*
 • 50 Mbit/s Down & 50 Mbit/s Up
 • Contractperiode 3 jaar (incl. 5% korting)
 • Inclusief 1 vast IP-adres
 • Standaard overboeking 1:10
 • Optioneel: 1:1 Dedicated verbinding

Radioverbinding Space

300p.m.
 • €1750,- eenmalige aansluitkosten*
 • 100 Mbit/s Down & 100 Mbit/s Up
 • Contractperiode 3 jaar (incl. 5% korting)
 • Inclusief 1 vast IP-adres

 • Standaard overboeking 1:10
 • Optioneel: 1:1 Dedicated verbinding

Radioverbinding Moon

400p.m.
 • €1750,- eenmalige aansluitkosten*
 • 200 Mbit/s Down & 200 Mbit/s Up
 • Contractperiode 3 jaar (incl. 5% korting)
 • Inclusief 1 vast IP-adres
 • Standaard overboeking 1:10
 • Optioneel: 1:1 Dedicated verbinding

Radioverbinding Stars

500p.m.
 • €1750,- eenmalige aansluitkosten*
 • 300 Mbit/s Down & 300 Mbit/s Up
 • Contractperiode 3 jaar (incl. 5% korting)
 • Inclusief 1 vast IP-adres
 • Standaard overboeking 1:10
 • Optioneel: 1:1 Dedicated verbinding

Radioverbinding (straalverbinding) aanvragen

Radioverbinding (straalverbinding) aanvragen

Op alle dienstverlening van Message To The Moon BV zijn de meest recente algemene voorwaarden van toepassing. Deze kunt u hier vinden, en op eerste verzoek worden deze toegezonden.

Op de volgende pagina’s kunt u de rest van uw gegevens invullen en uw internet pakket uitbreiden met onze extra opties.

Overzicht

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.