28 april 2020

Glasvezel aanleggen voor uw bedrijf

28 april 2020

Glasvezel aanleggen voor uw bedrijf

Glasvezel aanleggen voor uw bedrijf. Hoe werkt dat eigenlijk?

Het klinkt supermooi, zo’n glasvezelkabel in de grond. Een razendsnelle internetverbinding met een lijntje direct naar kantoor of naar de woonkamer. Met name ondernemers kunnen hiermee hun voordeel doen. Een zakelijke glasvezelverbinding mag je namelijk als ondernemer overal aan laten leggen. Wel ben je afhankelijk van het dichtstbijzijnde glasvezelnetwerk.

Maar hoe werkt dat eigenlijk precies, glasvezel aanleggen voor je bedrijf?  En hoe verloopt de overstap wanneer de kabel is aangelegd? We leggen het stap voor stap uit!

Stap 1. De voorbereiding

Glasvezel

Om de aanleg van het glasvezelnetwerk zo goed mogelijk te laten verlopen, komen we vooraf even bij u langs. Dit wordt ook wel schouwen genoemd. Hier wordt bepaald waar de glasvezelaansluiting geplaatst gaat worden. Dit hangt af verschillende factoren. Denk hierbij aan de optimale positie in het gebouw en hoe er het meest voordelig gegraven kan worden.

Stap 2. Aanleg en graafwerkzaamheden

Er wordt een geul gegraven van het bedrijfspand tot aan het dichtstbijzijnde glasvezelnetwerk. Hoe lang deze werkzaamheden duren is per locatie verschillend. Tijdens deze graafwerkzaamheden proberen we de eventuele overlast tot een minimum te beperken. Na het afronden van de werkzaamheden wordt deze geul zo snel mogelijk weer dichtgemaakt.

Na het graven van de geul wordt er een glasvezelbuis vanaf de straat naar het pand gebracht. Hiervoor wordt, indien noodzakelijk, ondergronds voor geboord. In de nieuwe aangelegde glasvezelbuis wordt vervolgens een glasvezelkabel geplaatst. Onze monteur plaatst deze glasvezelaansluiting op de afgesproken plaats op locatie en test de nieuwe glasvezelverbinding.

Stap 3. De aansluiting gereed maken voor gebruik!

Na het aanleggen van de glasvezelkabel maken wij een afspraak om de glasvezel te activeren. De afgesproken activatiedatum wordt aangehouden als “opzegdatum” bij uw vorige provider. Onze monteur zorgt ervoor dat het abonnement wordt geactiveerd!

Superleuk! Maar hoeveel kost glasvezel?

Het aanleggen van zakelijk glasvezel kost geld. De eenmalige aanlegkosten van zakelijk glasvezel zijn afhankelijk van de afstand van het bedrijf tot de wijkcentrale of een internetknooppunt. Dit is dus voor elk bedrijf verschillend. Als u dichtbij woont hoeft er dus maar een klein stukje gegraven worden. In minder gunstige gevallen moet er onder water of een asfaltweg door geboord worden, waardoor de kosten wat hoger uitvallen. Hoeveel je dus moet investeren hangt af van de eigen situatie op kantoor.

Message To The Moon

Ook Message To The Moon levert een zakelijke glasvezelverbinding met een rechtstreekse internetaansluiting op het glasvezelnetwerk. De snelheid van uw glasvezelinternet kunt u zelf bepalen. Er kunnen snelheden geleverd worden van 100Mbit tot aan 500 Mbit per seconde. Voor zowel up-als downloaden. Ideaal voor de ondernemer die alles uit het internet wilt halen!