27 januari 2020

Een blik op 2020: 5G mobiel internet

27 januari 2020

Een blik op 2020: 5G mobiel internet

De toekomst van het mobiele internet

Bij Message To The Moon houden we alle ontwikkelingen op de telecommarkt scherp in de gaten. In dit artikel kijken we naar de toekomst van het mobiele internet. Dit jaar worden er grote ontwikkelingen verwacht voor 5G – het razendsnelle nieuwe mobiele netwerk. 5G is de vijfde generatie van het mobiele netwerk. Elke nieuwe generatie bereikt nieuwe snelheden, en deze generatie is geen uitzondering.

Sneller en betrouwbaar internet

Om even een voorbeeld te noemen: Bij het testen van 5G zijn er downloadsnelheden gehaald van 940 MB per seconde. Dat is snel genoeg om een HD-film te downloaden in slechts 1 seconde! Daarnaast belooft het een stuk betrouwbaarder te zijn dan haar voorgangers. Iemand die gebruikmaakt van een 5G netwerk krijgt een bundel specifiek op hem of haar gericht. En dit kan voor nieuwe ontwikkelingen zorgen. Deze bundel maakt 5G namelijk ook geschikt voor zelf rijdende auto’s en andere slimme technologie zoals drones of huishoudelijke apparaten.

Bent u benieuwd naar de huidige maximale snelheid op uw locatie? Doe de postcode check op onze website.

Wat gaat er gebeuren in 2020?

In 2020 worden de eerste grote stappen gezet naar het landelijk uitrollen van 5G. De grote Nederlandse providers zijn al bezig met de aanleg van een 5G 5G antennanetwerk. Om de allerhoogste benodigde snelheden te halen moeten er veel antennes worden geplaatst. Deze hoge frequenties hebben namelijk maar een relatief klein bereik. Omdat er meer antennes nodig zijn is er veel ophef ontstaan over de straling van deze antennes. Mensen zijn bang dat deze straling schadelijk is voor de gezondheid. Vooralsnog is de blootstelling getest en blijkt onder de geldende stralingslimiet te liggen.

Wanneer is het beschikbaar?

Dit jaar worden de eerste 5G frequenties geveild. Het gaat hier wel om de 700 MHz (de minst snelle) frequentieband. Deze band haalt nog niet de beloofde topsnelheid en is te vergelijken met de snelste 4G verbindingen. Daarnaast heb je ook een telefoon nodig die 5G-proof is. Deze zijn op dit moment nog niet in Nederland verkrijgbaar maar komen in de loop 2020 op de markt.

Message To The Moon

Ook Message To The Moon doet hard mee met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zakelijke telefonie. Bezoek onze website en bekijk ons aanbod!