SSL Certificaat

overige-producten-astronaut

SSL Certificaat

Bij webhosting van Message To The Moon ontvangt u een gratis SSL certificaat. Maar wat is een SSL certificaat? En wat zijn de voordelen hiervan?

SSL certificaat

Met een SSL certificaat zorgt u voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server van uw website en een internet browser. Zoals Google Chrome of Internet Explorer. SSL certificaten koppelen een beveiligde sleutel aan de connectie van een website. Deze beveiligde sleutel bewaart gegevens live versleuteld. Daarnaast worden deze veilig ingevoerd zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen. Met name login- en betalingsgegevens worden veilig gebruikt op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat. Hierdoor kan niemand tussen u en de website in komen om gegevens te onderscheppen.

SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser. Deze beveiligde laag beveiligd uw gegevens.

De beveiligde verbinding komt tot stand doordat de SSL certificaten gebruikmaken van het https-protocol van de browser (via poort 443). De website, of een gedeelte hiervan, is daarom alleen bereikbaar via https:// op het internet.

Een SSL certificaat herkennen

Het is belangrijk dat de eigenaar of bezoeker van een website weet wanneer een SSL verbinding actief is. Een actieve SSL verbinding herkent u op de volgende manieren:

  • De URL van de website begint met https://
  • Er wordt een slotje getoond in de adresbalk van uw internet browser
  • Indien er gebruik wordt gemaakt van een SSL certificaat met Extended Validation (EV) wordt de adresbalk groen. Daarnaast wordt de naam van het bedrijf in de adresbalk getoond

Voordelen

De voordelen van een SSL certificaat zijn te verdelen in drie onderdelen:

Beveiliging

Een SSL certificaat beveiligd de gegevensuitwisseling tussen uw website en de bezoekers van uw website beter. Daarmee zorgt u ervoor dat deze (belangrijke) gegevens niet onderschept kunnen worden.

Vertrouwen

Doordat bezoekers zien dat u een SSL certificaat heeft, creëert u vertrouwen bij uw bezoekers. Het verhoogde vertrouwen kan de klant relatie en opbrengsten mogelijk ook verbeterd.

Google Rankings

Sinds 2014 neemt Google een https verbinding mee in het ranken van de websites in de zoekresultaten. In december 2015 hebben zij zelfs besloten dat websites met een https verbinding echt voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet beveiligde websites.

Message To The Moon

De webhosting pakketten van Message To The Moon zijn altijd inclusief een gratis SSL certificaat. Hiermee beveiligt u uw website beter, creëert u meer vertrouwen bij uw bezoekers en verbeteren uw Google Rankings. Kijk hier voor meer informatie over Webhosting.