20 oktober 2020

Faxen via internet vs traditioneel faxen

20 oktober 2020

Faxen via internet vs traditioneel faxen

De nieuwe manier van faxen

In ons eerdere blog De fax blijft populair vertelde wij al waarom faxen nog steeds zoveel gedaan wordt en wat een aantal voordelen zijn van faxen via internet in tegenstelling tot traditioneel faxen. In deze blog gaan wij dieper op de verschillen tussen faxen via internet en traditioneel faxen in. Wilt u meer informatie over faxen via internet? Ga dan naar onze productpagina.

Duurzaamheid

Faxen via internet is een stuk duurzamer dan traditioneel faxen. Bij faxen via internet heeft u namelijk geen faxapparaat meer nodig. Dit zorgt er niet alleen voor dat u minder stroom verbruikt, wat natuurlijk beter is voor het milieu, maar op den duur zullen er ook minder faxapparaten geproduceerd worden en dat zorgt weer voor minder afval. Daarnaast worden de documenten met faxen via internet ook niet meer standaard geprint. Dit zorgt er ook voor dat er minder toner en papier gebruikt wordt en dat draagt ook bij aan het milieu.

Kosten

Faxen via internet is een stuk goedkoper dan traditioneel faxen. Bij faxen via internet betaalt u namelijk alleen voor de service in plaats van voor een faxapparaat. Bij traditioneel faxen heeft u wel een faxapparaat nodig. En naast de kosten voor de aanschaf en onderhoud van dit apparaat zijn de kosten voor de verzending van documenten ook hoger bij traditioneel faxen. Traditioneel faxen gaat namelijk via een analoge lijn terwijl faxen via internet via een VoIP lijn gaat. En een analoge lijn is duurder dan een VoIP lijn.

Snelheid

Met faxen via internet kunt u sneller een document met meerdere pagina’s versturen dan met traditioneel faxen. Bij traditioneel faxen moet u namelijk per pagina wachten tot de hele pagina erdoorheen is, voordat u een nieuwe pagina kunt versturen. Met faxen via internet daarentegen kunt u met één druk op de knop een document met meerdere pagina’s versturen.

Opslag

Bij traditioneel faxen worden de documenten automatisch geprint. Aangezien dit vaak documenten zijn die bewaard moeten worden, is het belangrijk dat u ruimte heeft waar u deze documenten kwijt kunt. Daarnaast is het ook handig om de documenten zo te ordenen dat u ze makkelijk terug kunt vinden. Met fysieke documenten is dit niet altijd even makkelijk. Bovendien werken tegenwoordig veel mensen thuis en heeft dus niet iedereen toegang tot de documenten. Bij faxen via internet ontvangt u de documenten digitaal. Hierdoor kunt u ze gemakkelijk doorsturen naar uw collega’s of opslaan in een clouddienst, zoals Cloud in Amsterdam van Message To The Moon, zodat al uw collega’s toegang hebben tot de documenten.

Eenvoud

Faxen via internet is ontzettend eenvoudig. Naast de snelheid bij het versturen van het document geeft het ook iedereen de mogelijkheid om van elk apparaat een fax te versturen. Zeker in een tijd waar veel mensen thuis werken is dit ontzettend handig. Daarnaast worden de documenten ook niet meer door een faxapparaat geprint. Er hoeft nu dus niemand op kantoor te zijn die de documenten uit het faxapparaat haalt. Een fysiek faxapparaat zoals bij traditioneel faxen is dus niet meer nodig.

Message To The Moon

Met de fax oplossingen van Message To The Moon kunt u kwalitatieve faxen versturen via e-mail en ontvangen in de vorm van een pdf. Onze online fax oplossing beschikt over alle mogelijkheden die een traditioneel faxapparaat ook bezit, waardoor u geen faxapparaat meer hoeft aan te schaffen. Daarbij ontvangt u ook altijd een ontvangstbewijs als het document goed verzonden is. Benieuwd of faxen via internet ook iets voor uw bedrijf is? Bekijk dan onze fax oplossingen.