8 maart 2021

Top 10 voordelen van faxen via email

8 maart 2021

Top 10 voordelen van faxen via email

 Wat zijn de voordelen van faxen via email?

Faxen klinkt verouderd en niet iedereen heeft meer een faxapparaat. Toch wordt er hedendaags nog veel gefaxt. Message To The Moon biedt u de oplossing om faxen te versturen en ontvangen zonder een faxapparaat. Dit wordt faxen via email (ook wel Fax2email of digitaal faxen) genoemd. Dit is een vorm van faxen dat dus digitaal gebeurd.

U ontvangt en verstuurd uw faxen in PDF bestand via uw email en op deze manier heeft u geen faxapparaat meer nodig. Dit neemt een aantal voordelen met zich mee. Om u van meer informatie te voorzien over de voordelen van faxen via email hebben wij de 10 beste voordelen voor u op een rijtje gezet. Wilt u meer informatie over faxen via email? Klik dan hier. 

1. Geen zorgen meer over inkt en papier

faxen via email

U hoeft zich nooit meer zorgen te maken dat het inkt of uw papier op is. Door digitaal te faxen kunt u onbeperkt faxen versturen en ontvangen zonder dat u enig papier of inkt nodig heeft. Doordat u geen supplies meer nodig heeft voor uw faxmachine bespaart u ook nog is veel kosten.

2. Geen duur onderhoud meer aan uw faxapparaten

Omdat u geen faxmachine meer nodig heeft bespaart u jaarlijks veel kosten op het onderhoud van de apparaten. Dit kan u soms tot honderden euro’s per jaar schelen. Dankzij Faxen via email hoeft u zich geen zorgen meer te maken over een faxapparaat. U ontvangt alles digitaal.

3. Besparen van €50-€100 op uw elektriciteitsrekening

Doordat u geen faxmachine meer nodig heeft staat het apparaat niet meer aangesloten op uw stroomnetwerk. Dit bespaart u ruim €50-€100 per jaar op uw elektriciteitsrekening.

4. U hoeft geen dure cartridges meer aan te schaffen.

U ontvangt nu de faxen via uw mail en daardoor hoeft u niet meer te printen. Dit bespaart u per jaar een hoop geld aan cartridges. Een cartridge is een uitneembaar en vervangbaar inktpatroon voor een faxapparaat.

5. Digitaal faxen is milieuvriendelijker dan traditioneel faxen

Faxen via email is vele malen milieuvriendelijker dan de traditionele fax. Dit omdat er een hoop papier en inkt bespaart blijft. Doordat u digitaal faxt is een faxapparaat niet meer nodig en worden er op den duur minder faxmachines geproduceerd. Dit zorgt voor minder afval en minder schadelijke stoffen in de lucht. Ook wordt er minder stroom verbruikt doordat het apparaat niet meer onder stroom staat.

6. U kunt meerdere faxen tegelijk versturen

Met de traditionele fax kunt u maar één fax tegelijk sturen. Door middel van digitaal faxen kunt u nu uw faxen naar meerdere personen tegelijk sturen. Dit werkt dus veel efficiënter dan voorheen.

7. De kwaliteit is beter dan de traditionele fax

Doordat het origineel niet eerst gescand hoeft te worden en rechtstreeks via de mail gestuurd kan worden blijft de kwaliteit behouden. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit beter is dan de traditionele fax. De kwaliteit is wel afhankelijk van de wijze waarop de ontvangende partij hun faxen ontvangt. Dit kan liggen aan het faxapparaat. Als zij ook gebruik maken van faxen via email is de kwaliteit optimaal.

8. Digitaal archief voor al uw faxen

Al uw faxen kunt u opslaan op één plaats. Dit is erg handig en overzichtelijk voor u. U hoeft niet meer te zoeken naar faxen, want alles staat opgeslagen in uw digitale archief. 24/7 is het digitaal archief bereikbaar voor u.

9. U kunt overal en wanneer u wilt faxen

Door faxen via email hoeft u niet meer op kantoor bij een faxapparaat te staan om uw fax te ontvangen en in te zien.U kunt 24/7 uw faxen ontvangen en openen waar u ook bent. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en toegang tot uw email. Dit werkt veel efficiënter en bespaart u veel tijd.

10. Faxen via email kunt u koppelen aan uw eigen CRM en ERP

Met faxen via email heeft u de mogelijkheid om uw fax te koppelen aan uw CRM of ERP systeem. Dit geeft u de mogelijkheid om inzicht te hebben in uw faxverkeer.

Message To The Moon

Bij Message To The Moon kunt u genieten van scherpe prijzen en staat altijd een expert voor u klaar om u te voorzien van goed advies. U krijgt bij Message To The Moon een nieuw geografisch nummer uit de regio of een niet geografisch gebonden 085-nummer. Ook kunt u ervoor kiezen om uw eigen faxnummer te behouden en uw faxen op dit nummer te laten binnen komen. Wij zorgen ervoor dat uw faxnummer als afzendernummer wordt ingesteld. Alle faxen op dit telefoonnummer komen als PDF bestand terecht in uw mail. Het tarief voor de verkeerskosten bedragen €0,10 per fax. U kunt er ook voor kiezen om onbeperkt te faxen. Bij Message To The Moon kunt u al voor €10,- onbeperkt faxen versturen en ontvangen. Dit is ideaal als u veel faxt. Wilt u meer informatie over onze pakketten? Klik dan hier.

.

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.