Microsoft Access

overige-producten-astronaut

Microsoft Access

Microsoft Access is de relationele database applicatie van Microsoft 365. Tot aan 2002 werd het programma simpelweg “Access” genoemd. Vanaf de versie 2003 werd dit aangepast naar “Microsoft Office Access” om duidelijker te maken dat het deel uitmaakte van de Microsoft Office familie.

De basisfuncties van Microsoft Access zijn tabellen, query’s, formulieren en rapporten. De tabellen bevatten de ruwe data van de database. De query’s, formulieren en rapporten dienen om de data te begrijpen en de gegevens die zich in de tabellen te manipuleren.

Integraties met andere Microsoft 365 producten

Een groot voordeel van Microsoft Access is dat de kerncomponenten van Microsoft Access kunnen worden geïntegreerd met andere Microsoft 365-programma’s. Zo kunnen tabellen worden geëxporteerd naar Excel, of juist uit Excel worden geïmporteerd. De integratie met Excel is enorm handig wanneer de gebruiker het niet nodig vindt om gegevens opnieuw in te voeren. Gemaakte rapporten in Microsoft Access kunnen worden geëxporteerd naar Word of rechtstreeks per e-mail vanuit Access via Outlook.

Message To The Moon

Wilt u meer informatie over Microsoft 365 en de pakketten van Message To The Moon? Kijk dan hier.