Microsoft Word

overige-producten-astronaut

Microsoft Word

Het tekstverwerkprogramma Microsoft Word is een van de meest gebruikte tekstverwerkers ter wereld in zit standaard in elk Microsoft 365 pakket. Word documenten hebben altijd de extensie .doc of docx

Microsoft Word is ideaal voor het maken van uitgebreide brieven en rapporten. Het fijne aan Word is dat het een ingebouwde spellingscontrole en tekstopmaak faciliteiten biedt om efficiënt aan de slag te gaan. Omdat Word zoveel wordt gebruikt proberen concurrerende tekstverwerkers om in elk geval documenten te kunnen lezen die in Word zijn gemaakt.

Geschiedenis

De eerste versie van Word werd vrijgegeven in de herfst van 1983 en was enkel voor het besturingssysteem MS-DOS. Word 1.0 werd gebundeld met een muis, toch was dit geen vereiste voor het gebruik van Word.

Kenmerken

– Templates maken

Word geeft haar gebruikers de mogelijkheid om haar eigen templates eenvoudig op te maken met behulp van titels, koppen en paragrafen.

– Afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan Word documenten. Hiervoor worden JPG en GIF bestanden geaccepteerd. Sinds 2019 kunnen ook SVG vector bestanden worden ingeladen.

– WordArt

Met WordArt kunnen gebruikers teksten opmaken met behulp van een verzameling vooraf bepaalde stijlen. Er is een duidelijk verschil merkbaar tussen WordArt en reguliere lettertypen in Word. WordArt is ook te gebruiken in PowerPoint en Excel

– Technisch tekenen.

Microsoft Word biedt de mogelijkheid om technische tekeningen te maken. Hierdoor is het programma geschikt voor het maken van illustreren van artikelen.

Message To The Moon

Message To The Moon heeft verschillende Microsoft 365 Business pakketten. Op deze pagina vindt u meer informatie over Microsoft 365 en de pakketten van Message To The Moon.