17 april 2020

Office 365 krijgt een nieuwe naam: Microsoft 365

17 april 2020

Office 365 krijgt een nieuwe naam: Microsoft 365

Office 365 krijgt een nieuwe naam: Microsoft 365

21 april is het zover. Office 365, de bekende kantoorsoftware uit de Cloud van Microsoft krijgt een nieuwe naam: Microsoft 365. De naam wordt doorgevoerd voor zowel consumenten als voor zakelijke abonnementen. Aan de prijs en het product veranderd er verder niks voor consumenten en zakelijke afnemers, al komt er wel een aantal nieuwe functies bij in sommige software.

Even een stapje terug: Wat is Office 365?

Macbook proOffice 365 is een verzamelnaam voor een aantal softwarepakketten van Microsoft. Hieronder vallen bekende programma’s als Excel, Word en PowerPoint. Ook programma’s ontwikkeld door Microsoft die nog niet zo oud zijn worden steeds populairder, denk hierbij aan Microsoft Teams (Bekijk ook eens onze dienst “Bellen (en gebeld) worden met Microsoft Teams!)

Office 365 verkoopt veel verschillende licenties, zowel voor consumenten als voor zakelijk gebruik. Vooral binnen de zakelijke ondernemingen zijn er heel veel verschillende smaakjes. Er zijn pakketten gericht op kleine ondernemingen, maar ook voor ondernemingen die wat groter zijn, de zogenoemde “Enterprise licenties”. Deze licenties variëren flink in prijs en in software die je ervoor terug krijgt. Zo is Microsoft Teams bijvoorbeeld niet in elke licentie inbegrepen.

De naamsverandering

Om wat meer duidelijkheid te verschaffen voor (zakelijke) consumenten heeft Microsoft voor een naamswijziging gekozen. Office 365 wordt Microsoft 365. Deze naamswijziging moet ervoor zorgen dat er minder verwarring ontstaat tussen de verschillende producten. In de blogpost die de rebranding aankondigde zeiden woordvoerders dat de nieuwe namen bedoeld zijn om aan te geven dat Office meer is dan alleen Word, Excel en PowerPoint.

De nieuwe pakketten

De pakketten die van naam veranderen zijn in de eerste plaats bedoeld voor gebruik in kleine en middelgrote ondernemingen. Op deze pakketten zullen we ons dan ook focussen. Het kan best lastig zijn om te bepalen welk pakket het best aansluit bij uw eigen onderneming. We zullen daarom per pakket kort toelichten wat u hiervoor krijgt.


Office 365 Business Essentials word Microsoft 365 Business Basic!

Dit pakket was altijd het “basispakket” van alle Office licenties, en dit zal het ook blijven met de nieuwe naam Microsoft 365 Business Basic. In dit pakket krijgt u het volgende:

  • Een e-mail hosting pakket. Hier vanuit kunt u e-mail verzenden en ontvangen met uw eigen aangepaste e-maildomeinadres (“jouwnaam@jouwbedrijf”). Ook krijgt u een postvak met 50 GB aan opslag.
  • Microsoft Teams om samen te werken met collega’s. Met Microsoft Teams kunt u videobellen met collega’s en bestanden delen.
  • 1 TB aan Cloudopslag in Onedrive

Daarnaast krijgt u toegang tot webversies van de bekende Office-apps: Outlook, Word, Excel, PowerPoint en OneNote.


Office 365 Business Premium word Microsoft 365 Business Standard!

Microsoft 365 Business Standard is de bekende Microsoft Office-suite met enkele extra’s voor bedrijven. U krijgt standaard de desktopversies van de bekende Office-apps: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher.

Daarnaast krijgt u ook alle functionaliteiten van het bovenstaande pakket “Microsoft 365 Business Basic”.


Microsoft 365 Business word Microsoft 365 Business Premium!

Microsoft 365 Business Premium biedt nog meer opties bovenop het softwarepakket van Business Standard. Hierbij gaat het vooral om geavanceerde beveiligingssoftware. Deze software checkt onder andere automatisch bijlages en linkjes op virussen en ransomware.

Met dit pakket krijgt u alle functionaliteiten van het bovenstaande pakket “Microsoft 365 Business Standard”.


Message To The Moon

Microsoft 365 Business is speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven die hun medewerkers de beschikking willen geven over software om maximale productiviteit en samenwerking te behalen! U ontvangt per e-mail een orderbevestiging. Wij installeren en configureren uw Office 365 pakket en u ontvangt van ons per e-mail uw gebruikersnaam en wachtwoord. Zo kunt u direct aan de slag.

Heeft u behoefte aan een demonstratie van de mogelijkheden van uw Office pakket op locatie? Dan komt onze expert bij u op bezoek om alles haarfijn uit te leggen!