26 april 2021

Kan mijn servicenummer gebeld worden vanuit het buitenland?

Ben ik bereikbaar vanuit het buitenland?

Veel mensen vragen zich af of hun nummer bereikbaar is vanuit het buitenland. Van de servicenummers zijn er slechts 3 die bereikbaar zijn vanuit het buitenland. De andere servicenummers zijn niet gemaakt om gesprekken vanuit het buitenland te ontvangen. Dit zijn nationale nummers die alleen gesprekken binnen Nederland kunnen ontvangen..

Welke nummers zijn niet beschikbaar vanuit het buitenland?

Alle nummers die regionaal of nationaal gebonden zijn. Dit wil zeggen dat de nummers alleen binnen één land bereikbaar zijn. Dit zijn de nummers 0900, 0800 en de lokale nummers. Deze nummers zijn geschikt als u vooral actief bent in Nederland. 0900/0800 nummer zijn nummer die niet regionaal gebonden zijn en een landelijk gezicht hebben. Door heel Nederland kan gebeld worden naar deze nummer. Een lokaal nummer is wel regionaal gebonden en is bedoeld voor de regionale bedrijven zoals bijvoorbeeld de bakker, slager of supermarkt. Deze nummers zijn alle drie niet vanuit het buitenland te bereiken.

Welke nummers zjin wel beschikbaar vanuit het buitenland?

Zoals eerder gezegd zijn er slechts drie nummers die bereikbaar zijn vanuit het buitenland. Dit zijn 088, 085 en 00800 nummers. Deze nummers zijn niet nationaal gebonden en kunnen internationaal bereikt worden. 085- en 088 nummers zijn de enige Nederlandse nummers die bereikt kunnen worden vanuit het buitenland. Deze nummers zijn bedrijfsnummers die bedoeld zijn voor bedrijven die voornamelijk op de Nederlandse markt actief zijn en maar ook bereikbaar willen zijn voor het buitenland.

Wilt u echt internationaal zaken doen? Dan is een 00800 nummer aan te raden. Een 00800 is een universeel nummer en is te vergelijken met een 0800 nummer. De ontvanger betaalt alle kosten waardoor u het voor de beller erg aantrekkelijk maakt. Voor de beller zitten er geen kosten aan verbonden mits ze bellen met een vaste lijn. Klik hier voor meer informatie over een 00800 nummer..

Lokaal nummer in het buitenland

U kunt er ook voor kiezen om een buitenlands nummer aan te schaffen. Zo bent u bereikbaar voor de internationale markt. U wekt hiermee het vertrouwen bij de lokale bevolking. U hoeft niet aanwezig te zijn in het desbetreffende land om daar een nummer te beheren. Zo bent u bereikbaar in het buiteland. Wilt u weten in welke landen we nummer beschikbaar hebben? Klik dan hier.

Wilt u alleen zaken doen in Nederland en dus alleen een nummer dat binnen Nederland bereikbaar is? Kies dan voor een 0800 nummer of 0900 nummer. Wilt u bereikbaar zijn voor buitenlandse klanten? Kies dan voor een 088 nummer of 085 nummer. Als u een markt in een specifiek land wilt betreden, kies dan voor lokale nummers in het buitenland. Heeft u de focus op enkel buitenlandse klanten? Dan is een 00800 nummer een goede keuze.

Voorstel op maat?

Bel ons op 088 8000 800 of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Altijd de beste acties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over onze diensten en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.