16 september 2022

Telefoonnummers in het buitenland; wat zijn de opties?

Als ondernemer is het niet meer dan normaal om na te denken over de toekomst van uw bedrijf zonder gebonden te zijn aan vooroordelen. Het is goed mogelijk dat uw producten of diensten mogelijk populair zijn in België, Duitsland en daarbuiten. Wees daarom voorbereid en zorg voor een professionele en toegankelijke uitstraling. Daarom is een telefoonnummer dat contact kan opnemen met buitenlandse klanten en zakelijke relaties van essentieel belang. Wij geven graag de verschillende opties die u heeft als ondernemer om uw bereikbaarheid vanuit het buitenland te verbeteren.

Laat de klant naar Nederland bellen

Nationale servicenummers als 0800 en 0900 zijn prima voor de Nederlandse markt, maar ze zijn meestal niet bereikbaar vanuit het buitenland. Als u wilt dat uw klanten over de grens blijven bellen, kunt u overwegen om een lokaal nummer te gebruiken. Dit is de oplossing bij uitstek. “Bel ons gratis met het 0800-nummer. Belt u vanuit Nederland, bel dan +31 20 etc.

Dit is een gemakkelijke en snelle oplossing, maar het is geen optie voor bedrijven die hun overzeese activiteiten serieus nemen. Wie aan internationalisering denkt, moet de drempel zo laag mogelijk houden door neer het landnummer van de beller te vragen.

Geef het lokale nummer op aan de beller

Het is veel klantvriendelijker om de beller te voorzien van het landnummer in hun eigen land. Dergelijke stadsnummers zijn ideaal voor het targeten van specifieke gebieden of steden. Bij Message To The Moon heeft u de keuze uit tientallen landen waar u een lokaal nummer kunt aanvragen. Het mooie van zulke lokale nummers dat u ze via ons naar een willekeurig land kunt doorschakelen, zoals Nederland, hetzelfde buitenland of een nummer uit een heel ander land, zoals een callcenter. Geeft een sterk signaal door een lokaal nummer te verstrekken aan een buitenlandse klant. Met andere woorden, u besliste niet alleen over de overzeese markt, maar u besliste ook om een specifiek lokaal nummer te gebruiken. U heeft duidelijk een bepaalde stad of regio geselecteerd. Dit roept vertrouwen op en roept verwachtingen op. Kent u de stad of regio? Spreekt u de taal? Kent u en reageert u op de zakelijke omgeving in uw regio? Allemaal vragen die van invloed kunnen zijn op de geldigheid van uw lokale internationale nummer en daarmee op het succes van uw internationale onderneming.

Een servicenummer in het buitenland

U kunt een nog betere indruk maken door het servicenummer van het bellende land te gebruiken in plaats van een lokaal nummer. In plaats van de lokale omgeving, praat u over het hele land. Ga voor een servicenummer dat de beller gratis kan gebruiken. Op die manier krijgt het bedrijf gelijk een klantvriendelijke uitstraling. Dit is de meest serieuze optie. In plaats van een klein winkeltje op te zetten in één enkele stad, richt u zich gelijk op het hele land. Met voldoende kennis van lokale gebruiken en taalvaardigheden kunnen buitenlandse nummers zeer succesvol zijn.

Neem een universeel 00800 nummer

Ook kunt u kiezen voor een 00800, of UIFN, nummer. Met dit universele nummer kunnen bellers u gratis vanaf de hele wereld bereiken op hetzelfde nummer. Let wel op: u kunt een 00800 nummer niet zomaar in elk land gebruiken. Deze dient u te activeren in de landen naar keuze.