17 december 2019

De SMS als effectief communicatiemiddel

17 december 2019

De SMS als effectief communicatiemiddel

De SMS als effectief communicatiemiddel

SMS’en, dat doet toch niemand meer? Door consumenten wordt er minder ge-sms’t, maar zakelijk wordt er juist volop gebruik van gemaakt. De SMS blijft een effectief communicatiemiddel voor bedrijven om met hun klanten te communiceren. Met behulp van een SMS portal is het mogelijk om in één keer grote hoeveelheden SMS berichten te sturen naar de doelgroep die bereikt moet worden. Dit kan een waardevol onderdeel van een marketingstrategie zijn. De SMS is namelijk met een ratio van 98% het meest gelezen communicatiemiddel. Daarnaast oogt een SMS een stuk professioneler dan een WhatsApp-bericht. Het is een betrouwbare manier om zaken als facturen, SMS afspraakherinneringen en verificaties door te sturen. Ook Message To The Moon bied deze service aan.

De voordelen van de SMS

  • Vrijwel iedereen beschikt over een mobiele telefoon, en kan dus sms’jes ontvangen.SMS effectief communicatiemiddel
  • Het kunnen ontvangen van een SMS is niet afhankelijk van internet. Hierdoor ontvangt iedereen de SMS direct. Dit zorgt er ook voor dat de SMS snel wordt gelezen.
  • Een SMS kan een effectief marketingmiddel zijn. Een SMS met de boodschap van jouw bedrijf wordt al een stuk sneller gelezen dan de honderd reclames die mensen zien op weg naar huis.
  • Door middel van updates, kortingscodes of een win-actie via de SMS is er veel mogelijkheid om extra betrokkenheid voor je bedrijf te creëren. Pas wel op, want stuur té veel berichten en consumenten zien dit al snel als spam. Kwaliteit over kwantiteit is hierbij van belang.

Binnen bedrijven word ook intern de SMS flink ingezet. Bijvoorbeeld voor het inroosteren van personeel of flex-medewerkers. Ook wordt de SMS gebruikt om veilig in te loggen op klantportalen door middel van two-factor authenticatie (2FA SMS).

Message To The Moon

Message To The Moon herkent al jaren de kracht van de SMS. Begin dit jaar heeft Message To The Moon de SMS gebruikt om al haar klanten een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Bestel uw eigen SMS oplossing, of neem contact met ons op voor meer informatie.