7 oktober 2020

2 Factor Authentication

7 oktober 2020

2 Factor Authentication

Veilige overdracht van wachtwoorden en codes nu ook mogelijk via SMS!

Message To The Moon begrijpt dat online beveiliging steeds belangrijker wordt. Het komt steeds vaker voor dat cybercriminelen bedrijfs- of persoonsgegevens stelen. Message To The Moon wil het bedrijven daarom zo makkelijk mogelijk maken om bedrijfs- en klantgegevens goed te beschermen. Daarom is het met de SMS API van Message To The Moon nu ook mogelijk om wachtwoorden en codes via SMS naar uw klanten te versturen door middel van 2FA (Two Factor Authentication).

2 Factor Authentication

2FA, ook bekend als Multi-Factor Authentication, Two-Step Verification of User Verification, is een extra beschermlaag boven op uw huidige beschermlaag, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij 2FA wordt er een bericht naar de gebruiker gestuurd met een TOTP (Time-based One Time Password). Deze TOTP is na een bepaalde duur niet meer geldig.

2FA kan op meerdere manieren worden toegepast. In de meeste gevallen is de authenticatiefactor één van de volgende drie opties:

  • Iets dat alleen u weet, bijvoorbeeld een wachtwoord of een pincode
  • Iets dat u heeft, bijvoorbeeld uw telefoon
  • Iets dat u bent, bijvoorbeeld uw vingerafdruk

Met 2FA kunt u bijvoorbeeld uw loginsessie, applicatie of transactie extra beveiligen. Hiermee voorkomt u ongeoorloofde toegang en heeft u een nog professionelere uitstraling.

2FA via SMS

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een mobiele telefoon. Het is dan ook een vrij logische keuze om de mobiele telefoon te gebruiken bij 2FA. Daarom biedt Message To The Moon nu 2FA via SMS aan.

Hoe werkt 2FA via SMS?

  1. De gebruiker logt in met een gebruikersnaam en wachtwoord
  2. Als deze gegevens kloppen, wordt er via SMS een unieke code naar de mobiel van de gebruiker gestuurd
  3. De gebruiker voert deze code in
  4. De code verloopt binnen een bepaalde tijd

Is 2FA via SMS iets voor u?

Bent u benieuwd of 2FA via SMS ook iets voor u is? Probeer het dan nu uit en krijg 100 SMS’jes gratis, via https://messagetothemoon.nl/probeer-de-sms-portal-uit.

Message To The Moon

Voor slechts €45,- per maand heeft u 2FA via SMS van Message To The Moon. Bescherm uw eigen gegevens en de gegevens van uw klanten en sluit vandaag nog 2FA via SMS van Messsage To The Moon af.

Lees meer over 2FA via SMS en hoe de implementatie van onze API in zijn werk gaat in onze whitepaper.