Afspraak herinneringen sturen met SMS

overige-producten-astronaut

Afspraak herinneringen versturen met SMS

Het gebeurt vaak dat mensen hun afspraak vergeten of niet komen opdagen. Dit soort no shows zorgen voor onnodige kosten voor ondernemers. Er gaat niet alleen onnodige tijd verloren aan het wachten op de patiënt, maar ook aan de voorbereidingen van de afspraak en de gevolgen voor de wachtlijsten. Een goede en eenvoudige oplossing hiervoor is het versturen van afspraak herinneringen via SMS.

SMS is een communicatiemiddel met een hoge openingsratio. In tegenstelling tot een e-mail of brief komt het bericht namelijk altijd direct op de mobiele telefoon van de ontvanger terecht. De SMS heeft hierdoor een openingsratio van maar liefst 95%. Het versturen van een SMS is daarbij ook een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld het versturen van brieven.

Met zowel de SMS Portal als de SMS API van Message To The Moon kan het versturen van afspraak herinneringen via SMS volledig geautomatiseerd worden. U kunt het versturen van SMS berichten ook inplannen. Zo kunt u de SMS al opstellen zonder dat u het bericht direct hoeft te versturen. Het SMS bericht wordt in dit geval pas verstuurd op het moment dat u zelf aangegeven heeft.

Message To The Moon

Naast afspraak herinneringen versturen kunt u nog veel meer met de SMS service van Message To The Moon. Kijk hier voor meer informatie.