11 mei 2021

Ethernet VPN

Ethernet VPN voor uw glasvezelverbinding

Een ethernet VPN zorgt voor een veilig, gesloten bedrijfsnetwerk. Zo kunt u zonder zorgen bedrijfsinformatie delen binnen dit netwerk. Deze oplossing is zeer geschikt voor als uw bedrijf bijvoorbeeld uit meerdere vestigingen bestaat. Ongeacht waar deze vestigingen zich bevinden. Welke voordelen er nog meer bij ethernet VPN komen kijken? We zetten hieronder alles voor u op een rijtje.

Hoge capaciteitethernet kabel

Een andere naam voor ethernet VPN is ook wel MEC. Dit staat voor Metro Ethernet Connect. Deze dienst leveren we het meeste via een glasvezelverbinding. Hierdoor leveren we een hoge capaciteit diensten tegen net zo hoge snelheden. Maakt uw bedrijf gebruik van veel dataoverdracht? Dan is ethernet VPN de manier om dit te realiseren. Vooraf bepaalt u zelf het uit te voeren IP-plan.

Ideaal voor meerdere vestigingen

Het mooie van ethernet VPN is dat u er meerdere locaties mee kunt verbinden. Stel: u heeft een groeiende keten met verschillende vestigingen door heel Nederland. Dan is er veel interne informatie die met alle vestigingen gedeeld moet worden. Dit moet op een zo veilig mogelijke manier gebeuren, zonder dat buitenstaanders meekijken.

Ongeacht hoeveel bedrijfslocaties u heeft, ethernet VPN is de oplossing. Gaat het om twee locaties? Dan maken we gebruik van een point to point ethernet VPN-verbinding. Gaat het om meer dan twee locaties? Dan verbinden we uw vestigingen aan elkaar met een any to any VPN verbinding.

Twee vestigingen (point to point)

Een ethernet VPN-verbinding opzetten tussen twee locaties gaat via een point to point verbinding. Hierbij is het mogelijk om te kiezen uit twee varianten. Dit zijn een overbooked of een non-overbooked verbinding. Dit noemen we ook wel een E-line. Zoals de naam al doet vermoeden (point to point) zorgt deze ethernet VPN-verbinding voor een directe verbinding tussen locatie A en B.

Meer dan twee vestigingen (any to any)

Het is goed mogelijk dat uw bedrijf bestaat uit meer dan twee vestigingen. Misschien zijn het er vijf, twintig of wel honderden. Dat maakt in de praktijk niets uit. In zo’n geval maken we een zogenaamde any to any ethernet VPN mogelijk tussen deze locaties. Hiermee maken we het mogelijk dat alle vestigingen probleemloos met elkaar kunnen communiceren, zonder pottenkijkers. Deze verbinding wordt niet via een lokale centrale geleid. Deze techniek noemen we ook wel E-LAN.

Zelf de voordelen van ethernet VPN ervaren? Dat kan zoals uitgelegd op verschillende manieren. Neem een kijkje op onze glasvezel pagina en vraag naar de mogelijkheden.