11 mei 2021

Redundante glasvezelverbinding

Altijd online met een redundante glasvezelverbinding

Niemand zit te wachten op een storing. Helemaal niet als het gaat om het internet, waar u als bedrijf van afhankelijk bent. Een ideale, preventieve oplossing hiervoor is een redundante-aansluiting. Dit is een aansluiting waarbij minimaal twee glasvezelkabels hetzelfde gebouw binnenkomen. Beide kabels komen via een ander traject.

Mocht er zich in de toekomst een storing voordoen op een van de glasvezelkabels, dan blijven de diensten doorlopen via de andere kabel. Ook in het geval van een beschadiging, schakelt de verbinding om. Zo zit u zelfs bij een storing niet zonder internet en kunt u gewoon doorwerken.

Redundante verbinding tussen onze apparatenAansluiting netwerk

Het voornaamste voordeel van redundantie is een hogere beschikbaarheid op uw internetverbinding. Veel delen van ons netwerk zijn redundant uitgevoerd. Zo is het netwerk van Message to the Moon buiten uw bedrijfspand om ook ruim voorbereid. Er liggen meerdere redundante verbindingen tussen de verschillende opstappunten richting de klantlocatie: uw bedrijfspand. Is er een storing tussen onze apparatuur? Geen probleem. In de meeste situaties leiden we het verkeer om via een tweede verbinding. Zo merkt u zelf niets tot nauwelijks iets van een mogelijke storing.

Verschillende trajecten

Toch ligt er op een bedrijfspand niet standaard een redundante verbinding. Gelukkig is er wel een mogelijkheid om een redundante internetverbinding aan te vragen bij Message to the Moon. Daarbij kijken we naar mogelijkheden om twee glasvezelverbindingen via een ander traject naar uw bedrijfspand te leggen. Zo maakt u uw bedrijfspand zeer bestendig tegen storingen. Mocht er zich in de toekomst een situatie voordoen waardoor schade aan een glasvezelkabel ontstaat, is er niets aan de hand.

Schakelt automatisch om

Valt een van de netwerken uit door een storing? Dan schakelt uw verbinding automatisch over naar het andere netwerk. Zo bent u niet afhankelijk van een verbinding, maar heeft u altijd een back-up. Ideaal voor ieder bedrijf. Doordat we gebruik maken meerdere netwerken, kunnen we de uptime van uw verbinding verhogen. Nooit meer stress door storing.

Denk aan de toekomst van uw bedrijf en schakel vandaag nog over naar een redundante internetverbinding van Message to the Moon. Glasvezel binnen uw bedrijf zonder storingen, dat is wat u wilt. Bekijk onze glasvezelpagina voor de mogelijkheden.