10 februari 2022

Wat is het verschil tussen een 085 en 088 nummer?

Heeft uw organisatie behoefte aan een telefoonnummer met een landelijke en professionele uitstraling? Dan komt u snel op 0800– en 0900-nummers. Deze servicenummers zijn echter niet de enige opties. Ook wordt er steeds vaker naar nationale bedrijfsnummers gevraagd; 085-en 088-nummers.

085- en 088 nummers

Na meerdere vragen gekregen te hebben over de verschillen tussen de verschillende soorten bedrijfsnummers, en de verschillen tussen bedrijfsnummers en traditionele servicenummers, leggen we graag uit wat 088- en 085 nummers kunnen en voor wie ze het meest geschikt zijn.

.

085 nummer

Dezelfde voordelen als een servicenummer

Allereerst een geruststellend bericht. De nummer 085 en 088 bieden dezelfde functionaliteiten als eigenaren van servicenummers. Met toegang tot een breed scala aan statistieken, kunt u aankondigingen instellen, keuzemenu’s instellen en gesprekken opnemen.

.Duidelijk kosten voor de beller

Alvorens het verschil uit te leggen, wijzen we op een andere overeenkomst tussen beide nummers. De beller betaalt voor beide nummers niet meer dan het lokale tarief. Duidelijke en aantrekkelijke prijzen nemen voor uw bellers de drempel om u te bellen weg.

Verschillen

Maar nu is er een verschil, en dat is een heel belangrijk verschil. Het 088-nummer is voor bedrijven met meerdere afdelingen of vestigingen. Daarom bestelt u 088-bedrijfsnummers ook in een serie van honderd, duizend of zelfs tienduizend. Alleen het laatste nummer in de reeks wordt gewijzigd, wat resulteert in een uniforme reeks die geschikt is voor zowel intern als extern gebruik.

Dat u een groot aantal 088 nummers moet registreren, betekent niet dat u meteen voor alle nummers in de reeks betaalt. Bij Message To The Moon betaalt u alleen voor het aantal nummers dat u daadwerkelijk gebruikt. Als u dus slechts twee 088-nummers gebruikt, ontvangt u een factuur voor de twee nummers. U kunt uw bedrijfsnummer binnen een dag activeren of deactiveren. Dit maakt het 088-nummer interessant voor dynamische bedrijven. Verspreid ze echter niet intern naar verschillende websites of bedrijven. U moet de bedrijfsreeks gebruiken voor het bedrijf waarop ze zijn geregistreerd. Dit maakt ze niet erg flexibel. 085 nummers worden per stuk geregistreerd. Heeft u twee of meerdere nummers nodig? Geen probleem.

085 nummer is de volgende dag al actief

Een ander groot verschil is de snelheid waarmee de nummers geactiveerd worden. Als u een 088-nummerblok wilt, moeten wij deze aanvragen bij de ACM, de Autoriteit Consument en Markt. Maakt u zich geen zorgen, wij regelen dit voor u. 085-nummers zijn veel sneller omdat Message To The Moon deze nummers al actief heeft en zelf mag toewijzen. Wij hoeven deze nummers alleen nog voor u in te richten. Zo wordt er vaak op dezelfde dag al gebeld met een nieuw 085-nummer.

.

088 nummer of een 085 nummer aanvragen

Message To The Moon heeft een grote voorraad 085- en 088 nummers. Als u een nummer uit de voorraad wilt, dan wordt uw nummer per direct doorgeschakeld en bent u binnen één uur al live. Als het nummer niet op voorraad is, dan duurt het gemiddeld 2 weken. Dit komt omdat wij het nummer eerst moeten aanvragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt). U kunt ervoor kiezen om in de tussentijd een tijdelijk nummer te krijgen zodat u wel bereikbaar blijft voor uw klanten. Wilt u een 085 nummer aanvragen? Klik dan hier. Of wilt u een 088 nummer? Klik dan hier.