29 april 2021

Waarom zijn de 085- en 088 nummers de laatste jaren populair?

De 085- en 088 nummers worden steeds populairder en steeds meer bedrijven stappen over naar deze bedrijfsnummers. Waarom is dit? En waarom is een 088 of een 085 nummer geschikt voor mijn bedrijf?

085 nummer en 088 nummer

De populariteit rond de bedrijfsnummers begon in 2015. Bedrijven wilden niet meer gebonden worden aan een regio, maar wensten een nummer dat nationaal en internationaal te bereiken was. 085 nummers en 088 nummers waren voor deze bedrijven de perfecte oplossing. Deze nummers zijn niet aan een regio gebonden en zijn zowel in Nederland als in het buitenland te bereiken.

.

085 nummer

Kengetallen worden minder populair

Niet alleen bedrijven gebruiken de kengetallen minder, maar ook particulieren gebruiken de vaste lijn nauwelijks. Hoeveel mensen hebben nog een vaste telefoonverbinding thuis? En als ze er één hebben, hoe frequent gebruiken ze deze? Iedereen heeft hedendaags een mobiele telefoon en bijna ieder gezinslid heeft een eigen nummer. Hierdoor worden huistelefoons overbodig.

.

085 nummers laatste jaren zeer populair

Bedrijven hoeven niet meer gevestigd te zijn in één stad. Door middel van het internet kunnen bedrijven gemakkelijk klanten in het hele land werven. Dit maakt dat bedrijven niet meer gebonden willen zijn aan een regio. Ze willen potentiële klanten uit Rotterdam bijvoorbeeld ook aanspreken. Dit gaat vaak niet als het bedrijf dan een regionaal nummer heeft van een andere stad. Daarbij is een groot voordeel van dit nummer ook dat het vanaf het buitenland te bereiken is. Het bedrijf heeft hierdoor meer bereik en hoeft daardoor niet alleen in Nederland actief te zijn. Dit in tegenstelling tot de 0900 nummers, 0800 nummers en de lokale nummers. Deze nummers zijn namelijk alleen in Nederland te bereiken.

.

Grote bedrijven kiezen voor 088 nummers

Voor ZZP’ers en MKB’ers zijn de 085 nummers zeer geschikt. Dit komt doordat deze nummers los af te nemen zijn. U kunt zelf kiezen hoeveel nummers u aanschaft. Dit is anders bij 088 nummers. Deze nummers zijn enkel in blokken af te nemen. De minimale afname zijn 100 nummers, maar u kunt ook kiezen uit blokken van 1.000 of 10.000 nummers. Iedere werknemer, afdeling of vestiging kan een eigen nummer krijgen. De nummers in een blok zijn opeenvolgend, dit maakt het makkelijk voor uw klanten om een nummer te herkennen.

.

088 nummer of een 085 nummer aanvragen

Wij hebben een grote voorraad 085- en 088 nummers. Als u een nummer uit onze voorraad wilt, dan kunnen wij uw nummer per direct doorschakelen en bent u binnen een uur live. Als het nummer niet op voorraad is, dan duurt het gemiddeld 2 weken. Dit komt omdat wij het nummer eerst moeten aanvragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt). U kunt ervoor kiezen om in de tussentijd een tijdelijk nummer te krijgen zodat u wel bereikbaar blijft voor uw klanten. Wilt u een 085 nummer aanvragen? Klik dan hier. Of wilt u een 088 nummer? Klik dan hier.