25 mei 2021

Eigen website hosten – Waar moet je op letten?

5 tips voor het hosten van een website

Voor bedrijven is het tegenwoordig zeer belangrijk om ook online vindbaar te zijn voor de klanten. De meeste klanten zijn actief op het internet en zoeken naar wat ze nodig hebben. Als het bedrijf kan leveren wat de klant nodig heeft dan is er een match. Via het internet kunt u dus makkelijker en sneller uw producten of diensten verkopen. Dit heeft ook te maken met dat uw afzetgebied door internet vele malen groter is. Maar stel u gaat een website bouwen, waar moet u dan opletten? Wat is webhosting en wat kan ik ermee?. Dat leggen wij in deze blog voor u uit.

webhosting

Wat is webhosting?

Webhosting is het aanbieden van opslagruimte voor het opslaan van informatie, afbeeldingen en andere inhoud die toegankelijk is via een website. Elke website staat op een server. Deze server biedt ‘’onderdak’’ aan alle bestanden. Dit ‘’onderdak’’ bieden heet hosten. Dit zorgt er dus voor dat deze altijd bereikbaar (online) is.

Waar moet je op letten bij webhosting?

Als u een webshop heeft dan is het van groot belang dat u een goede hostingprovider zoekt. Maar wat is een goede hostingprovider en waar moet u op letten? Wij hebben 5 tips voor u opgesteld waar u op moet letten naar het zoeken van een goede hostingprovider.

Er zijn een aantal factoren die elke host eigenlijk wel moet hebben. Let dus op de volgende kenmerken bij het zoeken naar een e-commerce host voor uw webshop.

1. Goede prestaties

Iets wat zeer belangrijk is bij het hosten van een website zijn de prestaties. Het is zeer belangrijk als de website of webshop snel is en het niet lang duurt voordat de website is geladen. 57% van de consumenten zal je website verlaten als de laadtijd meer dan 3 seconden is en 80% daarvan zal nooit weer terugkomen. Dat zijn een hoop verloren potentiële klanten en dit is natuurlijk zonde. Zorg er dus voor dat de webhost goede prestaties garandeert.

2. Bandbreedte en opslagruimte

Het is belangrijk om veel opslagruimte te hebben. Bij een website is het natuurlijk van belang om afbeeldingen te gebruiken. Dit is veel mooier en ook voor de Google ranking is dit een belangrijk element. Hiervoor is wel een goede opslagruimte voor nodig. Webshops trekken vaak veel verkeer aan. U heeft dus een host nodig die genoeg resources aanbiedt om hoge overschrijdingskosten te voorkomen.

3. Automatisch opschalen

Het doel van een onderneming is natuurlijk om te groeien en daarbij meer omzet te genereren. Als dit uw doel is dan is het ook belangrijk dat wanneer uw webshop groeit dat u gemakkelijk kunt opschalen. Uw webhost groeit met uw onderneming mee. Het verkeer op een webshop loopt niet altijd lineair en er zullen pieken zijn. Dit zal vooral rond de feestdagen zijn of wanneer u bijvoorbeeld korting geeft op bepaalde producten.

Als er dan meer verkeer komt dan is het wel van belang dat iedereen op de website kan komen en hun aankopen kunnen doen. Automatisch opschalen is daarom in deze tijd niet meer weg te denken bij een webhost. Veel hosts zullen daar nog problemen mee hebben, waardoor uw website eruit ligt. Sommige hosts geven u helemaal geen toegang meer tot u een duurder pakket aanschaft. En dit terwijl u ondertussen omzet verliest tijdens uw grootste omzetpiek van het jaar.

4. Goede support

Als u gaat beginnen aan uw website dan zult u vast merken dat er fouten gemaakt worden. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw omzet. Als er een grote fout zich voordoet dan is het van belang dat u ergens snel terecht kunt. Een supportteam is daardoor erg belangrijk die u snel van goed advies en een oplossing voorzien, zodat uw website er niet urenlang uitligt. Let daarom op of uw webhost wel een goed supportteam dat 24/7 voor u klaarstaat. Zo bent u altijd voorbereid.

 5. Goede beveiliging van uw domeinnaam

Webshops zijn een doelwit voor veel hackers. Dit komt doordat webshops vaak gevoelige informatie bevatten zoals creditcards nummers, namen, wachtwoorden of e-mailadressen. Voor hackers is dit daarom lucratief om commerciele websites te hacken. Het is daarom erg belangrijk dat u uw webshop goed beveiligd en hackers niet de kans geeft om uw website te kraken.

Het gebruik van een goed wachtwoord is vaak een goed begin en uw eigen verantwoordelijkheid. Echter ligt het probleem vaak op een ander niveau. Dit komt doordat niet de website maar de webhost gehackt wordt en dus niet goed beveiligd is.

 

Message To The Moon

Als u goede webhosting zoek dan bent u bij Message To The Moon aan het juiste adres. U kunt uw domeinnaam door ons laten hosten. Wij houden rekening met de klant en zorgen dat wij alle 5 de factoren goed geregeld hebben zodat u zorgeloos kunt ondernemen. Wilt u meer weten over webhosting van Message To The Moon? Klik dan op de knop hieronder.