14 april 2022

Hoe lokale telefoonnummers uw bedrijf helpen

Het kiezen van een telefoonnummer voor uw bedrijf kan lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten telefoonnummer en er zijn veel redenen om één van deze nummers te kiezen. Maar in een tijd waarin de meeste bedrijven zoeken naar een wereldwijde oplossing, kan een lokaal telefoonnummer uw bedrijf  helpen om op te vallen tussen de concurrenten. Uw bedrijf hoeft niet perse lokaal te zijn. Als het maar lijkt alsof u dat bent. Dit kunt u doen met een geografisch nummer.

Geografisch nummer

Een geografisch nummer is een gewoon lokaal nummer, een nummer met dezelfde prefix als uw buren, uw lokale winkel en de klanten die u in die winkel bedient. Bellers in een bepaalde stad kunnen geografische nummers herkennen en worden daardoor herkend en vertrouwd. Ze zijn echter niet alleen beperkt tot deze bellers, ze zijn overal ter wereld bereikbaar.

De waarde van lokale nummers

Met geografische nummers kunnen lokale bellers gemakkelijk verbinding maken met uw bedrijf, waardor vertrouwen en klantrelaties worden opgebouwd. Omdat uw nummer herkenbaar is, zullen klanten u graag bellen, waardoor ze gemakelijk een probleem opgelost te krijgen of om meer informatie over uw producten of diensten te kunnen vinden.

Bellers denken dat ze een local aan de andere kant van de lijn hebben die vragen snel een vriendelijk beantwoordt, en dat het bellen hen geen geld kost omdat de gesprekskosten uit bijvoorbeeld de minutenbundel van hun mobiele telefoon worden gehaald. Dit verbetert de klantervaring, service en tevredenheid, wat leidt tot een grotere merkloyaliteit.

Een lokaal nummer is niet alleen goed voor uw klanten, maar het geeft uw bedrijf ook meer flexibiliteit. Met VoIP (Voice over Internet Protocol) en Cloud Computing kunt u vaak kiezen welke prefix u wilt bij het bestellen van een lokaal nummer, wat betekent dat u lokaal kunt verschijnen in de stad of regio die u target.

Is een lokaal telefoonnummer geschikt voor uw bedrijf?

Het kiezen van dit type nummer hangt af van waar uw doelgroep vandaan komt en het type naamsbekendheid dat u wilt creëren. Lokale nummers zijn vooral belangrijk voor ZZP’ers die vaak onderweg zijn. Deze nummers zijn echter veel minder belangrijk voor grote bedrijven met meerdere vestigingen wereldwijd.

Lokaal nummer aanvragen

Bij Message To The Moon kunt u ook een lokaal telefoonnummer aanvragen. Met een lokaal nummer creëert u een lokale uitstraling voor uw bedrijf, ideaal voor ZZP´ers die hun lokale naamsbekendheid willen vergroten. Vanaf slechts €25,- per maand heeft u al een telefoonnummer uit een stad of regio naar keuze.