11 mei 2021

Hoeveel internetsnelheid heeft u nodig als bedrijf?

Hoeveel internetsnelheid heeft u nodig als bedrijf?

Elke dag weer verbruiken we steeds meer data op het internet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om het optimale uit een internetverbinding te halen, dient u te weten wat u nodig heeft. De verschillen in behoeftes zijn erg groot. Alleen al tussen een eenpersoonshuishouden en een familie verschillen de behoeftes gigantisch. Laat staan hoe dat in elkaar steekt voor een bedrijf, waar soms tientallen tot honderden mensen gebruik maken van hetzelfde netwerk. Want hoeveel internetsnelheid heeft u nodig als bedrijf?

Verschil tussen up- en downloadsnelheidnetwerk verbinding fiber

Een internetverbinding bestaat uit twee onderdelen. Aan de ene kant heeft u de downloadsnelheid. Dit is de snelheid waarmee u een internetverbinding binnenhaalt in uw bedrijf. Deze snelheid is uitgedrukt in Mbit/s (megabits per seconde). Dit is de snelheid waarmee u webpagina’s opent, filmpjes laadt en bestanden downloadt.

Aan de andere kant heeft u de uploadsnelheid. Ook dit is uitgedrukt in Mbit/s. Dit is de snelheid waarmee bestanden de deur uit gaan. Denk aan het versturen van een mail of het uploaden van een video op YouTube.

Tot 50 Mbit/s

Met internetsnelheden tot 50 mbit /s heeft u voldoende om twee televisies, twee laptops / pc’s en twee mobiele telefoons tegelijkertijd te laten functioneren. Komt daar van alles een derde apparaat bij kijken, dan is het netwerk al iets meer overbelast. Functioneren doet het netwerk dan nog wel, maar simpelweg iets minder snel.

Tot 100 Mbit/s

Voor organisaties rond de vijf personen is een snelheid van 100 Mbit/s wel gewenst. Zo kunnen meerdere werknemers tegelijkertijd probleemloos functioneren. Hierbij gaan we ook uit van een laptop of pc en mobiele telefoon per persoon.

Tot 200 Mbit/s

Begint uw bedrijf iets meer in omvang te groeien en heeft u tot tien werknemers in dienst? Dan is een internetsnelheid van 200 Mbit/s uitermate geschikt. Let er wel op dat lang niet alle bandbreedte wordt verbruikt. Dit omdat niet alle apparaten deze snelheid aankunnen.

500 Mbit/s tot 1 Gbit

In de afgelopen jaren zijn de internetsnelheden flink gegroeid. Dat moet ook wel, met die telkens stijgende vraag naar meer data. Veel computers en laptops kunnen deze snelheden nog niet aan als individueel apparaat. Toch zijn dergelijke snelheden wel ideaal voor grotere bedrijven om met zijn allen maximaal gebruik te maken van de internetsnelheid. Zo heeft de ene werknemer geen last van een andere collega die een programma aan het downloaden is.

Welke optie is passend voor uw bedrijf?

Vrijwel iedereen heeft persoonlijke wensen als het gaat om de internetsnelheid. Toch verschillen de mogelijkheden per adres. Doe de postcodecheck bij Message To The Moon en kijk welke opties er aanwezig zijn op uw adres.