6 april 2022

Hoe beveiligt u uw Microsoft 365 omgeving?

De beste beveiliging voor Microsoft 365

Thuiswerken is tegenwoordig zo gek nog niet. Zeker nu kunt u al uw bedrijfsgegevens gemakkelijk in de cloud opslaan. Maar zijn de gegevens in de cloud wel veilig? Is het mogelijk om gegevens uit de cloud te stelen? Wij geven u enkele tips om de beveiliging van Microsoft 365 te optimaliseren.

Multi-factor Authentication

Een van de eenvoudigste maar belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat uw Microsoft 365 omgeving te beveiligen is om meervoudige authenticatie in te stellen. Multi-factor authenticatie maakt uw verbinding veiliger. Naast inloggen met een wachtwoord, moet u ook bevestigen dat u wilt inloggen met een ander apparaat. Met Microsoft 365 multi-factor authenticatie kunt u bijvoorbeeld bevestigen dat u zich wilt aanmelden met een telefoontje, sms of app-melding. Nadat u multi-factor authenticatie met succes heeft geconfigureerd, kan een aanvaller die uw wachtwoord met succes heeft verkregen, nog steeds niet inloggen. Het systeem detecteert dat u inlog vanaf een onbekend apparaat. Configureer uw multi-factor authenticatie dus altijd correct.

Gebruik een VPN-verbinding

Om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk om verbinding te maken met een beveiligd bedrijfsnetwerk. Met een always-on VPN kunt u uw apparaten (mobiel, laptop, tablet etc.) veilig verbinden met uw bedrijfsnetwerk zonder dat u er iets van merkt. Naast het veiliger maken van uw bedrijfsnetwerkverbinding, kan thuiswerkers ook eenvoudig verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via een VPN. Gebruik dus een VPN om veilig verbonden te blijven, zowel op kantoor als thuis.

Zorg ervoor dat gebruikers zich bewust zijn van beveiliging

Een tip die heel eenvoudig lijkt, maar toch een beetje ingewikkelder blijkt te zijn tijdens het implementatieproces, is de bewustwording van het belang van een goede beveiliging. Zorg ervoor dat iedereen in de Microsoft 365-omgeving op de hoogte is van de belangrijke rol die beveiliging speelt. In deze fase is het belangrijk om geïnformeerd te worden over de mogelijke risico’s, evenals de maatregelen die zij kunnen nemen om de beveiliging van de online omgeving te verbeteren, zoals het hiervoor al beschreven multi-factor authentication. U kunt gebruikers ook laten weten dat het belangrijk is om het scherm te vergrendelen wanneer zij het apparaat niet gebruiken. Een handige app in Windows 10 genaamd Dynamic Lock kan via de link naar uw mobiele telefoon herkennen wanneer u niet in de buurt bent van uw laptop of computer. In dit geval wordt uw scherm automatisch vergrendeld.

E-mailadres versleuteling

E-mailadresversleuteling zorgt ervoor dat alleen de ontvanger de inhoud van de e-mail kan zien. Als een e-mail wordt onderschept door een aanvaller, kunnen ze de inhoud van die e-mail niet zien vanwege versleuteling. Deze e-mailversleuteling, ook wel “Office Message Encryption” genoemd, is standaard ingebouwd in Microsoft 365. Dit zorgt ervoor dat iedereen in uw bedrijf, evenals externe contacten, verleutelde e-mails kunnen ontvangen en verzenden. Deze dienst werkt met (bijna) alle mogelijke e-mailclients, zoals Outlook, Gmail of Yahoo.

Probeer Microsoft Office 365 zelf

U bent ongetwijfeld bekend met de meeste Microsoft Office programma’s. Maar misschien heeft u nog niet nagedacht over een praktische toepassing van deze programma’s binnen uw bedrijf. Door deze software zakelijk af te nemen, behoudt u overzicht over zowel het gebruik als het aantal benodigde licenties. Zo betaalt u nooit teveel.

Benieuwd naar Microsoft Office 365 binnen uw organisatie? Vraag ons naar de mogelijkheden!