18 mei 2021

Top 10 voordelen van straalverbinding

Top 10 voordelen van straalverbinding

Bent u een zakelijk ondernemer en eigenaar van een bedrijfspand? Dan is het van groot belang om een gedegen internetverbinding in het gebouw te hebben. Er zijn verschillende manieren om internet te verkrijgen. Het meest gangbaar is een verbinding via een koper- of glasvezelkabel.

Een alternatief daarop is straalverbinding. Dit is een radioverbinding tussen twee antennes, waarbij men geen kabels onder de grond trekt. Voor veel mensen is straalverbinding nog iets onbekends, ondanks dat deze techniek al een tijdje bestaat. In dit artikel leggen we uit welke 10 voordelen u ervaart met een straalverbinding.

1. LicentieverbindingTransmittion tower

Staalverbinding bestaat uit een unieke verbinding tussen twee antennes. De ene antenne is de zendmast die het internetsignaal uitstuurt. De andere antenne staat straks op uw bedrijfspand. Hiertussen brengen we een verbinding aan op een unieke frequentie. Deze licentieverbinding is enkel en alleen ingesteld op uw bedrijfspand. Zo kan niemand anders meegenieten van de verbinding, waardoor de snelheid hoog blijft.

2. Hoge snelheid

Doordat u een verbinding via de lucht ontvangt op een unieke frequentie, geniet er niemand anders mee van uw internetsnelheid. Alles wat binnenkomt is volledig van u. Zo is het voor ons mogelijk om zeer hoge snelheden internet te leveren, zonder dat er een kabel aan te pas komt. Te leveren bandbreedtes kunnen oplopen tot 10 Gbit/s. Meer dan voldoende voor vrijwel alle bedrijven in Nederland.

3. Lage latency

Doordat u een rechtstreekse verbinding opzet tussen onze zendmast en de antenne op uw dak, is de datasnelheid erg hoog. De vertraging is daardoor erg laag. Sterker nog, de vertraging via straalverbinding is lager dan via glasvezel. Zo geniet u van razendsnelle laadtijden op het internet en allerlei andere voordelen.

4. Geen graafwerk

Doordat een straalverbinding volledig via de lucht gaat, hoeft er geen graafwerk plaats te vinden. Vanuit onze centrale naar een bedrijfspand dient normaal een koper- of glasvezelkabel onder de grond gelegd te worden. Dat overbrugt soms meerdere kilometers en kost naast tijd ook veel geld. Het plaatsen van een antenne gaat een stuk sneller dan (kilo)meters kabel leggen.

5. Goedkope aanleg

De aanleg van een straalverbinding is kostentechnisch erg interessant voor bedrijven. Men hoeft geen kabel te trekken vanaf de centrale naar uw bedrijfspand. Nee, men hoeft alleen een verbinding tot stand te brengen tussen onze zendmast en de antenne op uw dak. Dit is een eenmalige investering die u als bedrijf doet.

6. Meeverhuizen

Een straalverbinding is niet locatiegebonden. Stel: u heeft een bedrijfspand, maar na verloop van tijd ontgroeit u dit pand. Dan wilt u graag verhuizen naar een groter pand met meer mogelijkheden. Geef deze wijziging tijdig aan ons door, zodat de straalverbinding gewoon met u meeverhuist. Zo ervaart u straks net zulk snel internet in het nieuwe bedrijfspand.

7. Buitengebied

Veel bedrijven zijn gevestigd in dichtbevolkte plaatsen. In steden en dorpen waar veel andere bedrijvigheid is. Toch bevinden lang niet alle bedrijfspanden zich in bewoonbare gebieden. Het is net zo goed mogelijk dat u uw bedrijf vanuit een groot pand op een afgelegen locatie bestuurt. Een mooie plek om te werken, maar om een verbinding naar toe te leggen minder praktisch.

In zo’n situatie is het kostentechnisch vaak niet haalbaar om glasvezel aan te leggen. Juist in zo’n situatie is een straalverbinding een ideale oplossing. Zo kunt u op de meest afgelegen plekken in Nederland alsnog razendsnel internet ontvangen via de lucht.

8. Erg betrouwbaar

De gemiddelde uptime van een glasvezelverbinding is 99,8%. Dat is al ontzettend hoog natuurlijk. Toch is de uptime van een straalverbinding nog net iets hoger en daardoor betrouwbaarder. De uptime van een straalverbinding is namelijk 99,998%. Met dit type verbinding hoeft u zich geen zorgen te maken over verstoringen.

9. Geen bouwvergunning

Naast het feit dat een straalverbinding sneller is aangelegd dan een glasvezelverbinding, is er nog een ander voordeel. U heeft helemaal geen bouwvergunning nodig. Alleen maar een antenne op uw dak om connectie te maken met onze zendmast. Voor de aanleg van glasvezel is wel een bouwvergunning nodig.

10. Tijdelijk in te huren

Doordat een straalverbinding snel is te realiseren, kan deze ook tijdelijk worden aangevraagd. Organiseert u regelmatig evenementen waar veel mensen op af komen? Dan vraagt dat wel eens om problemen met betrekking tot internetverbindingen. U kunt tijdelijk een straalverbinding huren voor uw evenement. Zo geniet iedereen daar van snel internet.

Zelf ervaren?

Op zoek naar een internetverbinding voor uw bedrijfspand? Ervaar de mogelijkheden van straalverbinding zelf! In een mum van tijd realiseren we een straalverbinding voor u. Kijk voor de mogelijkheden op onze pagina over straalverbinding en vraag naar de mogelijkheden.