12 mei 2021

Wat is Fiber To The Office?

Fiber To The Office (FTTO) of Fiber To The Home (FTTH) is een glasvezelverbinding waar de glasvezelaansluiting al aanwezig is. De verbinding vanaf de wijkcentrale is meestal al van glasvezel, alleen het laatste stuk is van koper. Bij Fiber To The Office is dat niet het geval en is ook het laatste stuk van glasvezel. Dit zorgt ervoor dat er hoge snelheden behaald kunnen worden.

Hoe werkt Fiber To The Office?

Fiber to the office

Bij Fiber To The Office hoeft u geen graafkosten te betalen. Bij deze verbinding is er namelijk al een glasvezelaansluiting aanwezig. In de meeste wijken is deze verbinding namelijk al geïnstalleerd. Het enige wat er vervolgens nog hoeft te gebeuren is de glasvezel verbinding aansluiten op uw adres.

De glasvezelaansluiting wordt verbonden met uw meterkast. Deze verbinding zorgt ervoor dat u probleemloos en snel kunt internetten op kantoor, dit kan zelfs met meerdere gebruikers op het netwerk. Het is een symmetrische verbinding waar de download- en uploadsnelheid gelijk zijn aan elkaar.

Wat is het verschil tussen een glasvezelverbinding en Fiber To The Office?

Het zijn allebei verbindingen van glasvezel. Het grote verschil tussen deze verbindingen is dat bij een glasvezelverbinding deze vaak nog aangelegd moet worden en bij een Fiber To The Office verbinding deze glasvezelaansluiting al aanwezig is. Deze glasvezelaansluiting hoeft dan nog enkel aangesloten te worden op uw adres. Dit bespaart u graafkosten, deze kosten zijn gemiddeld €1750,-.

Fiber To The Office kan daardoor alleen op locaties aangesloten worden waar al een glasvezelaansluiting aanwezig is in de wijk. Wilt u graag gebruik maken van deze internetsnelheden, maar ligt er nog geen glasvezel bij u op locatie? Kijk dan bij de glasvezelpakketten van Message To The Moon. U dient dan wel de graafkosten in rekening te nemen.

Wat is het verschil tussen een ADSL verbinding en Fiber To The Office?

Bij ADSL of een kabelverbinding lopen de verbindingen ook via glasvezel, alleen het laatste stuk van de verbindingen loopt via koper. Dit zorgt ervoor dat uw internetsnelheid minder wordt. Bij Fiber To The Office is dit niet het geval en wordt een snelle internetverbinding gegarandeerd. Het laatste stuk van de verbinding loopt namelijk ook via glasvezel. De verbinding kan alleen geleverd worden op locaties waar al glasvezel ligt. Doe de postcodecheck om te kijken of de verbinding ook bij u op locatie leverbaar is.

Hoeveel kost Fiber To The Office?

Bij Message To The Moon heeft u de keuze uit meerdere pakketten. Zo betaalt u wat u verbruikt en betaalt u nooit te veel. U kunt zelf bepalen welke snelheid bij uw bedrijf past. Klik hier voor meer informatie over de pakketten.

Fiber To The Office Sky 50 Mbit/s €35,- per maand
Fiber To The Office Space 100 Mbit/s €45,- per maand
Fiber To The Office Moon 200 Mbit/s €55,- per maand
Fiber To The Office Stars 300 Mbit/s €65,- per maand


Bij de Fiber To The Office pakketten komt er eenmalige kosten bij en die kosten bedragen €95,-.
.

Waarom Fiber To The Office?

Fiber To The Office kent vele voordelen, maar de grootste is natuurlijk de snelheid. De verbinding is symmetrisch en razendsnel. Dit wilt zeggen dat downloadsnelheden en uploadsnelheden aan elkaar gelijk zijn. Fiber To The Office behaalt snelheden tot 500 Mbit/s. Dit wilt zeggen dat het een krachtige verbinding is en dat er meerdere personen tegelijk aan het werk kunnen. Voor een bedrijf met ongeveer 10 werknemers is dit een ideale oplossing.

Ook is een groot voordeel van deze internetverbinding dat de glasvezelverbinding al op locatie ligt. Dit zorgt ervoor dat er niet gegraven hoeft te worden en dat dat in kosten flink bespaard. Zo hoeft u geen graafkosten te betalen.

Welke snelheden kan Fiber To The Office aan?

De snelheid van een internetverbinding bestaat uit twee onderdelen. Aan de ene kant heeft u de downloadsnelheid. Dit is de snelheid waarmee u een internetverbinding binnenhaalt in uw bedrijf. Deze snelheid is uitgedrukt in Mbit/s (Megabits per seconde)

Aan de andere kant staat de uploadsnelheid. Dit is de snelheid waarmee u e-mails binnenhaalt of bestanden upload. Fiber To The Office kan een internetsnelheid van 500 mbit/s bereiken. Deze verbinding is symmetrisch, dat betekent dat upload en downloadsnelheid gelijk zijn aan elkaar.

Als uw bedrijf minder snelheid nodig heeft dan kunt u kiezen voor een minder snelle verbinding. Wij bieden pakketten aan van 50, 100, 200 of 500 Mbit/s. Dit zijn zeer snelle internetverbindingen en op deze verbindingen kunt u probleemloos met meerdere personen tegelijkertijd internetten.

Wilt u ook een Fiber To The Office pakket aanschaffen? Klik dan op de knop hieronder