18 mei 2021

Straalverbinding perfect voor buitengebieden

Straalverbinding perfect voor buitengebieden

Als bedrijf is het van groot belang om snel internet op locatie te hebben. Misschien niet op dit moment, maar mogelijk groeit uw bedrijf harder door dan verwacht. Hoe groter het bedrijf, hoe meer apparatuur er vaak aanwezig is. Al die apparatuur heeft steeds meer data nodig.

Maar stel dat u een bedrijfspand heeft aangekocht op een locatie, net iets verder van de bewoonde wereld. Op een plek net te ver weg om een snelle internetverbinding via een kabel aan te leveren. Dit noemen we ook wel een buitengebied. Gelukkig heeft Message to the Moon een oplossing voor bedrijfspanden in het buitengebied: straalverbinding.

Wat is straalverbinding?antenne

Straalverbinding is een alternatieve oplossing op een glas- of koperkabelverbinding onder de grond. Zoals de naam al doet vermoeden gaat een straalverbinding via straling. Dit is een internetverbinding die via de lucht wordt geleverd. Vanuit onze zendmasten gaat er een rechtstreekse verbinding naar uw bedrijfspand. Dit gebeurt op een geheel eigen, afgestemd kanaal. Hierdoor kunnen andere organisaties niet van uw verbinding meegenieten.

Om een straalverbinding mogelijk te maken, ontvangt u een speciale antenne van ons. Deze plaatsen we op het dak van uw bedrijfspand. Beschikt u over een antennemast, dan monteren we deze daarop. Zo is het vrijwel overal in Nederland mogelijk om een snelle internetverbinding tot stand te brengen. Het is wel van belang dat er geen grote storingsbronnen in de regio aanwezig zijn. Denk aan andere zendmasten of hoge gebouwen naast uw bedrijfspand.

Wilt u meer informatie over straalverbindingen? Wij hebben een blog gemaakt genaamd ”Wat is een straalverbinding?”.

Voordelen van straalverbinding

Een straalverbinding kent ten opzichte van een bekabelde verbinding ook veel voordelen. Zo hoeft er niet een ellenlange kabel in de grond gelegd te worden, wat een hoop graafwerk scheelt. Zo hoeft u maar eenmalig te investeren in een antenne, waarna wij de verbinding op afstand voor u regelen.

Ook via een straalverbinding is het mogelijk om hoge snelheden internet te verkrijgen. Soms nog wel sneller dan via een kabel, aangezien een straalverbinding enkel en alleen op uw bedrijfspand is ingesteld. Gaat u ooit verhuizen? Dan neemt u de straalverbinding eenvoudig mee naar het nieuwe pand. Daar dienen we vooraf wel even van op de hoogte te zijn natuurlijk.

Bevindt uw bedrijfspand zich in een buitengebied en bent u op zoek naar een snelle internetverbinding? Overweeg dan een straalverbinding van Message to the Moon af te nemen. Kijk op onze pagina over straalverbinding en vraag naar de mogelijkheden.