19 oktober 2021

Omgekeerd zoeken

Onbekend nummer traceren

We zijn allemaal bekend met de situatie waarin we gebeld worden door een onbekend nummer. Er is een kans dat iemand een fout nummer draaide, of dat het een oplichter of callcenter is, maar wat als dit niet zo is? De persoon die jou belde kan echt iedereen zijn: je baas, collega of kennis waarvan je het telefoonnummer niet hebt opgeslagen in je contacten. Om hierachter te komen gebruik je omgekeerd zoeken.

In plaats van heel lang na te denken over wie er nou gebeld heeft en misschien bang zijn dat je een belangrijke oproep hebt gemist, kan je ook achterhalen wie de persoon achter het nummer is. Vervolgens kun je zelf bepalen of je terugbelt of niet.

Het vinden van de naam van de beller en het adres is een stuk makkelijker als het om een vast telefoonnummer gaat. Maar toch is het ook mogelijk om informatie van mobiele nummers te achterhalen.

Omgekeerd zoeken

Zoals de naam het al zegt, is het omgekeerd zoeken van een telefoonnummer een manier om de eigenaar van een telefoonnummer te achterhalen. Het maakt hierbij niet uit of het een vast of mobiel nummer is.

Omgekeerd zoeken op telefoonnummer

Message To The Moon heeft een eigen omgekeerd zoeken tool. Het werkt heel eenvoudig: vul het telefoonnummer waardoor je gebeld bent in en vervolgens wordt er in onze database gezocht of er gegevens van een bedrijf of persoon aan dat nummer verbonden zijn. De tool werkt zowel voor vaste nummers als mobiele telefoonnummers. Onthoud wel dat niet alle telefoonnummers voorkomen in de database, voornamelijk privé 06-nummers. Dit het allemaal te maken met de privacywet. Als het een 06-nummer is dat wordt gebruikt door een bedrijf of andere zakelijke doeleinden is de kans groot dat het nummer wél in de database voorkomt.

U kunt de omgekeerd zoeken tool hieronder uitproberen.