21 mei 2021

De ideale locatie voor een datacenter

De ideale locatie voor een datacenter

Data, data en nog eens data. Ieder jaar weer stijgt het datagebruik van zowel bedrijven als consumenten. Of daar ooit een einde aan komt? Dat is maar de vraag. Vooral bedrijven hebben behoefte aan uitgebreide opslagmogelijkheden van (bedrijfsgevoelige) informatie. Maar hoe slaat u die data op een veilige manier op? En aan welke ideale vereisten moet zo’n opslaglocatie voldoen? We leggen het u uit in dit artikel.

De ideale locatieDatacenter

Over de hele wereld vindt u verschillende datacenters. Grote locaties met allerlei brommende machines die de hele dag door data verwerken. Dat gaat in gigantische hoeveelheden en kost veel stroom. Ook voor uw bedrijf is het mogelijk om gebruik te maken van een datacenter. Zo vindt u in Nederland erg veel datacenters, waaronder ook bij Message to the Moon. Nederland is qua ligging bij uitstek ideaal om uw data op te slaan. Maar waarom precies?

Nederland heeft een prachtige ligging, aangezien ‘s werelds grootste internetknooppunten in ons land liggen. Daarnaast is de netwerkinfrastructuur binnen onze landsgrenzen erg goed. Waarom nog kiezen voor een datacenter in het buitenland, als de kwalitatief sterkste datacenters misschien wel bij u om de hoek staan?

Data binnen handbereik

Doordat u bij Message to the Moon gebruikmaakt van een datacenter in Nederland, is uw data altijd binnen handbereik. Het maakt niet uit in welk deel van Nederland uw bedrijf zich bevindt. In een mum van tijd reist u van uw bedrijf naar de server in het datacenter. Zo heeft u razendsnel toegang tot uw eigen, bedrijfsgevoelige informatie. En hoeft u niet lang te reizen om bij die data te komen.

Toch hoeft u niet altijd op pad. De datacentra van Message to the Moon beschikken over het beste personeel. In het geval van dataproblemen brengen wij  u razendsnel in contact met een medewerker. Zij gaan direct aan de slag om dit probleem voor u op te lossen, zonder dat u zich daar druk om hoeft te maken. U krijgt vanzelf een belletje zodra het probleem weer is verholpen. Wel zo handig. Intussen werkt u ongestoord verder.

Zelf ervaren?

Bij Message to the Moon bieden we verschillende clouddiensten aan die zijn verbonden met onze datacentra. Afhankelijk van uw wensen en die van uw bedrijf kiest u een passende optie. Al deze diensten vindt u terug op onze server in de cloudpagina na de klik.