5 mei 2022

Managed vs Unmanaged Hosting

Wanneer u op zoek bent naar een hostingprovider om uw website te  hosten, zult u al snel merken dat er veel is om uit te kiezen. Om een goede keuze te maken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Bijvoorbeeld door het verschil te kennen tussen managed hosting en unmanaged hosting. In dit artikel leggen wij alles haarfijn voor u uit.

Wat is managed hosting? 

Dit betekent dat als u managed hosting koopt, u een compleet pakket aan hostingdiensten krijgt. Dat wil zeggen, de hardware (al dan niet gedeeld), het besturingssysteem op de server, de software (zoals WordPress) en de beheertools hier. Deze tools bewaken bijvoorbeeld servers en bieden bescherming tegen virussen, malware en cyberaanvallen. U hoeft dit niet allemaal zelf te doen,  managed hosting doet het voor u. Met andere woorden, u kunt uw best doen zonder dat u zich zorgen hoeft te  maken dat uw site actief is.

Managed hosting is beschikbaar op verschillende servertypes. We raden u aan een van de volgende twee te kiezen:

Managed Dedicated Servers

Websites (en webshops, etc.) draaien op fysieke servers die alleen door jou worden gebruikt. Deze server hoeft niet bij u te zijn, in feite bijna nooit. Dit elimineert de noodzaak om de bronnen van de ene server met andere servers te delen. Dit is bijvoorbeeld voordelig wanneer er piekbelastingen worden verwacht.

Managed VPS

VPS staat voor Virtual Private Server. Hierbij deelt u wel hardware met andere klanten, maar krijgt u wél een virtuele server toegewezen voor jou alleen. Vaak is dit goedkoper dan de dedicated server oplossing, en dit is voor veel klanten ook een heel geschikte oplossing.

Wat is unmanaged hosting? 

Bij unmanaged hosting krijgt u alleen een (virtuele) server met weinig tot geen extra services. Vaak is enkel het Operating System geïnstalleerd, de rest (waaronder WordPress) moet u dan zelf gaan installeren. De aanbieder levert deze diensten of beheerdiensten niet. Daarom worden de servers niet  door hen gecontroleerd. Als u dit wilt aanpassen, moet u dat zelf doen.

Het verschil tussen managed hosting en unmanaged hosting zijn de extra voordelen en diensten die worden aangeboden, en vooral wat u moet organiseren (unmanaged) en  niet (managed)! Als u er niet veel vanaf weet, gewoon niet wilt weten wat u moet doen, maar als u er geen (extra) tijd en geld aan wilt besteden, dan is managed hosting iets voor u.

Message To The Moon

Bij Message To The Moon kunt u ook terecht voor Managed of Unmanaged Dedicated Server. Voor slechts €50 per maand heeft u al uw eigen server in ons datacenter in Amsterdam. Ga naar https://messagetothemoon.nl/clouddiensten/server-in-de-cloud voor meer informatie