21 mei 2021

De voordelen van VPS Hosting

De voordelen van VPS hosting

Er zijn meerdere mogelijkheden om gebruik te maken van hosting. Een manier van hosting is VPS hosting. Dit staat voor Virtual Private Servers. Niet alleen erg sterk, maar ook door veel bedrijven gebruikt. Bij VPS werkt u met een daadwerkelijke, fysieke server. Deze is vervolgens opgebouwd uit meerdere virtuele servers. Elke virtuele server wordt gebruikt door een eigen gebruiker. Zie VPS daarom als het boeken van een hotelkamer. Waarom kiezen voor deze specifieke manier van hosting? We leggen enkele voordelen uit in dit artikel.

Nederland heeft een prachtige ligging, aangezien ‘s werelds grootste internetknooppunten in ons land liggen. Daarnaast is de netwerkinfrastructuur binnen onze landsgrenzen erg goed. Waarom nog kiezen voor een datacenter in het buitenland, als de kwalitatief sterkste datacenters misschien wel bij u om de hoek staan?

VeiligServerruimte

Het beschermen van uw eigen gegevens is ontzettend belangrijk. Met VPS hosting heeft u als enige toegang tot uw eigen data. Er kunnen wel meerdere gebruikers op dezelfde server zitten, maar zij zijn gescheiden van uw data. Hetzelfde geldt andersom voor u. Het is niet mogelijk om bij gegevens van anderen te komen. Ook geniet u de volledige vrijheid om uw server te voorzien van eigen gewenste beveiliging(en). Denk daarbij aan het toevoegen van een firewall.

Controle

Uw eigen server beheren en inrichten naar behoefte? Ook dat is mogelijk met VPS hosting. Hierbij kiest u uit managed VPS of unmanaged VPS. Bij managed VPS beheren en onderhouden wij de server voor u. Voor vragen en mogelijkheden belt u ons simpelweg met een verzoek. Liever zelf controle houden binnen het bedrijf? Met unmanaged VPS geniet u van die vrijheid om de server in te richten zoals u dat zelf wilt.

Kostenbesparend

Kiest u met uw bedrijf voor VPS hosting? Dan werkt dat kostenbesparend. Zo is deze manier van hosting een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld dedicated hosting. Ervaar dezelfde voordelen, maar tegen een veel interessantere prijs. Dat komt omdat meerdere partijen meebetalen aan de opslagruimte. Allemaal betalen zij voor hun eigen deel van de server.

Schaalbaar

In de toekomst meer ruimte nodig op de server? Geen enkel probleem! Het is eenvoudig om uw VPS hostingpakket uit te breiden met meer ruimte. Zo hoeft u zich in de toekomst geen zorgen te maken om eventuele tekorten. Probeer daarom VPS hosting vandaag nog.

VPS hosting proberen

Bij Message to the Moon bieden we verschillende vormen van hosting aan. Dat komt omdat de behoeften van ieder bedrijf en elke situatie verschillen. Kijk voor de mogelijkheden eens op onze pagina met clouddiensten en vraag naar de mogelijkheden.