5 mei 2022

Website mobiel vriendelijk maken

Website mobiel vriendelijk maken

Als u uw eigen website met webhosting heeft, is het belangrijk dat iedereen er toegang toe heeft, het is belangrijk dat gebruikers die uw site op hun telefoon bezoeken zonder enig probleem toegang hebben.
Websites van tegenwoordig zouden goed geoptimaliseerd moeten zijn voor telefoongebruik, omdat tegenwoordig de meeste mensen uw website via hun telefoon bezoeken. Optimalisatie voor mobiel gebruik gebeurt echter niet automatisch.
In deze blogpost gaan we precies in op wat u kunt doen om uw website te optimaliseren voor mobiele apparaten.

Maakt navigatie gemakkelijker

U heeft het vast wel eens meegemaakt, u zit in de trein en u wilt een website bezoeken die helemaal niet mobiel is, wat erg frustrerend kan zijn omdat u moet wachten tot u op uw telefoon, laptop of pc zit. Daarom is het heel belangrijk dat u werkt volgens het mobile-first principe. Met dit in gedachten moet u eerst mobiele sites ontwikkelen zodat het altijd werkt. Als u het op deze manier wilt doen, moet u meestal de navigatie van de site aanpassen om het veel soepeler te laten werken. Mobiele telefoons zouden bijvoorbeeld meerdere navigatiemenu’s moeten gebruiken. Zo kunnen mensen gemakkelijk doorklikken naar uw website zonder continu te hoeven scrollen. Zorg er daarom voor dat u altijd eerst uw mobiele site ontwikkelt, deze is ook gebruiksvriendelijker. Als u een CMS (content management systeem) zoals WordPress gebruikt, zou dit bij de meeste thema’s automatisch moeten gebeuren. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken of uw website wel of niet mobielvriendelijk is.

Kleinere pagina

Veel mensen die een website op hun mobiele apparaat bezoeken, doen dit via 4G. Daarom is het belangrijk dat uw website niet te groot is voor bezoekers.
Afgezien daarvan zorgt het voor langere laadtijden en vereist het ook meer gegevens voor uw gebruikers. Als u ervoor zorgt dat uw pagina’s snel laden, scheelt dat niet alleen data voor uw bezoekers, maar draait uw website ook sneller.
Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om uw website sneller te laten draaien op uw hosting. Overweeg bijvoorbeeld om GZIP in te schakelen.
Dit vermindert bestanden op de server, zodat alles direct veel sneller wordt geladen. Ook PHP-bestanden worden omgezet naar HTML-bestanden en de PHP-code wordt gewoon aangeroepen.

Upload geen onnodige bestanden

Als u bijvoorbeeld geen ervaring hebt met webhosting en niet zeker weet welk CMS u wilt gebruiken, dan kun u dit waarschijnlijk online bekijken. Voor elk CMS moet u een nieuw subdomein en een nieuwe database aanmaken, wat ook even kan duren. Ruimte is niet nodig om te nemen.
Om deze reden is het misschien beter om het systeem lokaal te controleren in plaats van online.
Hoewel een CMS meestal niet veel ruimte in beslag neemt, kan het snel oplopen als u veel dingen tegelijk test. Zeker bij het gebruik van ASP hosting is het belangrijk dat u let op de capaciteit.
Dit komt vooral omdat het ASP content management systeem meer ruimte in beslag neemt dan een content management systeem als WordPress.

Snelheid

Naast het feit dat websites standaard snel moeten zijn, is het vooral belangrijk voor mobiele gebruikers om snel en lichtgewicht te zijn. Wanneer mensen websites bezoeken  op hun mobiele telefoon, is het vaak mogelijk dat ze dat doen met hun mobiele data. U wilt  niet dat ze meteen al hun mobiele data kwijtraken omdat ze uw website willen bezoeken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website snel laadt en niet te veel laadt. U kunt bijvoorbeeld GZIP inschakelen, een techniek om bestanden op de server te comprimeren. Dit maakt het bestand veel kleiner, laadt sneller en resulteert in een gemakkelijkere toegang tot de website.

Message To The Moon

Als u goede webhosting zoek dan bent u bij Message To The Moon aan het juiste adres. U kunt uw domeinnaam door ons laten hosten. Wij houden rekening met de klant en zorgen dat wij alle 5 de factoren goed geregeld hebben zodat u zorgeloos kunt ondernemen. Wilt u meer weten over webhosting van Message To The Moon? Klik dan op de knop hieronder.